Incepand cu data de 01.06.2017, au fost abrogate prevederile art.1 alin (4) din Anexa 1 la Ordinul comun al MS/CNAS nr. 1605/875/2014, ca urmare a extinderii indicatiilor medicamentelor generice cu DCI Imatinibum si in concordanta cu actualizarea protocolului terapeutic aferent.

            In acest sens, cu data mai sus mentionata a fost inchisa in SIUI schema terapeutica L.008C.1 SI IMATINIBUM –GLIVEC HEMATOLOGIE. Pentru pacientii adulti la care tratamentul a fost initiat si continuat cu medicamentul inovator GLIVEC, se realizeaza switch-ul terapeutic cu medicamentele generice corespunzatoare DCI Imatinibum care au indicatiile „adulti cu leucemie granulocitara cronica cu cromozom Philadelphia pozitiv recent diagnosticata, la care transplantul de maduva osoasa nu este considerat un tratament de prima linie, adulti cu leucemie  granulocitara cronica cu cromozom Philadelphia pozitiv in faza cronica, dupa esecul tratamentului alfa-interferon sau in faza accelerata”.

            Pretul la care va fi rambursat din bugetul FNUASS orice medicament cu DCI Imatinibum, pentru orice indicatie, va fi pretul de decontare prevazut in Lista aprobata prin Ordinul MS/CNAS nr.1605/875/2014 cu modificarile si completarile ulterioare.