Revenim cu lămuriri in ceea ce priveşte documentele ce trebuie prezentate de către pacient furnizorilor de servicii medicale pentru a accesa aceste servicii in sistemul de asigurări sociale de sănătate:

Pina la utilizarea cardului precum si pentru persoanele care nu au intrat in posesia acestuia, orice furnizor de servicii medicale este obligat sa acceseze pe site-ul CNAS/CAS Argeş meniul " verificare categorie asigurat " si sa listeze rezultatul interogării care va fi ataşat FCM/FOCG/FSZ sau arhivat. In cazul in care la interogarea efectuata răspunsul este neasigurat se acorda pachetul minimal; daca la interogare apare neasigurat dar are documente care arata ca ar fi persoana asigurata indrumati-l la Casa de Asigurări de Sănătate in vederea eliberării adeverintei de asigurat.

In cazul in care la interogare apare mesajul "nu este in baza de date " persoana se indruma la casa judeţeană de asigurări de sănătate care in baza unor documente va elibera adeverinţa de asigurat.

Toţi furnizorii vor oferi servicii medicale asiguraţilor in cadrul contractelor încheiate cu casa de asigurări de sănătate doar in baza următoarelor documente: