Potrivit reglementarilor art. 2, alin. (1) - (3) din Ordinul ministrului sanatatii nr. 1562/2018 privind infiintarea, organizarea si functionarea Registrului pacientilor cu boala cronica de rinichi in stadiul de predializa, publicat in Monitorul Oficial nr. 1091/2018:

"(1) Medicii în specialitatea nefrologie care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unităţilor sanitare ce furnizează servicii medicale pentru pacienţii diagnosticaţi cu boală cronică de rinichi stadiile 1 - 5 vor fi obligaţi să raporteze datele în Registrul naţional de predializă, în condiţiile prezentului ordin şi în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Medicii în specialitatea nefrologie care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unităţilor sanitare ce furnizează servicii medicale pentru pacienţii diagnosticaţi cu boală cronică de rinichi stadiile 1 - 5 vor putea prescrie medicaţie specifică acestei patologii doar pacienţilor înscrişi în Registrul naţional de predializă.

(2)  Atribuţiile prevăzute la alin. (1) vor fi prevăzute în fişa postului medicului în specialitatea nefrologie care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unităţilor sanitare ce furnizează servicii medicale pentru pacienţii diagnosticaţi cu boală cronică de rinichi stadiile 1 - 5.

(3)  Unităţile sanitare care furnizează servicii medicale pentru pacienţii diagnosticaţi cu boală cronică de rinichi stadiile 1 - 5 sunt obligate să raporteze datele în Registrul naţional de predializă, în condiţiile prezentului ordin şi în conformitate cu prevederile legale în vigoare."

 

Fișiere atașate

Ordin MS nr. 1562 din 20 decembrie 2018.doc