Comunicat de Presa

 

   Prelungirea valabilitatii cardurilor nationale de sanatate de la cinci la sapte ani se face automat  in Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate.

   Furnizorii de servicii medicale si asiguratii pot utiliza fara probleme cardurile nationale de sanatate a caror valabilitate inscriptionata pe document a expirat, pentru ca sistemul informatic recunoaste documentul.

   Cardurile nationale de asigurari sociale de sanatate, care aveau termen de expirare 31 iulie 2018, isi prelungesc valabilitatea de la cinci la sapte ani. Ele sunt recunoscute automat in sistemul informatic, fara a fi necesara prezentarea asiguratului  la sediul C.A.S Arges si fara a face demersuri de retiparire.

   De asemenea, furnizorii de servicii medicale care se afla in relatie contractuala cu institutia noastra, vor oferi servicii medicale, medicamente si materiale sanitare fara sa refuze cardurile cu data de valabilitate 31 iulie 2018, tinand cont  de noile prevederi din Hotararea  Guvernului nr 458 din 28 iunie 2018 cu privire cu modificarea valabilitatii cardurilor de sanatate de la cinci la sapte ani.

   Noile carduri nationale de sanatate, care se emit incepand cu data de 1 august 2018, au o valabilitate de sapte ani, perioada inscriptionata pe suprafata din material plastic a documentului.

 

Biroul de Presa al Casei de Asigurari de Sanatate Arges