ANUNŢ

 

 

Se menţin şi pe perioada stării de alertă reglementările speciale stabilite iniţial, odată cu declararea stării de urgenţă pe teritoriul României.

 

Astfel, în continuare, pacienţii au acces la servicii medicale fără a fi nevoie de prezentarea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate, iar medicii de familie şi medicii din ambulatoriul de specialitate clinic şi recuperare medicală pot acorda consultaţii la distanţă, în urma cărora pot elibera documentele medicale necesare pacientului pentru a beneficia de tratament, respectiv: prescripţie medicală, bilet de trimitere, scrisoare medicală, iar acestea se pot transmite pacientului prin mijloacele electronice.

În situaţia în care pacientul nu deţine un mijloc de comunicare electronic sau un telefon inteligent, datele minime de identificare a prescripţiei medicale se vor putea comunica prin telefon, medicul dictând aceste date minime, respectiv: codul de parafă al medicului prescriptor, CUI al cabinetului medical, seria, numărul şi data reţetei.

 Rugăm persoanele care au nevoie de asistenţă medicală în această perioadă să ia legătura telefonic cu medicul de familie sau cu medicul specialist, pentru a stabili împreună cu acesta dacă, pentru rezolvarea problemelor medicale, este necesară deplasarea la cabinetul medical sau se poate beneficia de o consultaţie la distanţă.

Este important ca serviciile medicale care necesită prezenţa pacientului la cabinetul medical să se acorde în baza unei programări telefonice a datei şi orei stabilite pentru consultaţie, pentru a se asigura păstrarea unei distanţe de siguranţă faţă de alţi pacienţi, în vederea limitării pericolului de contaminare cu noul corona-virus.

Informaţii actualizate privind datele de contact ale cabinetelor medicale la care vă puteţi adresa pentru aceste consultaţii la distanţă se găsesc pe site-ului instituţiei la adresa www.casan.ro/casar.

 

Precizăm de asemenea că, se prelungeşte până la 30 septembrie 2020 termenul de valabilitate pentru următoarele documente a căror valabilitate expiră până la această dată şi anume:

-bilete de trimitere pentru specialităţi clinice şi de recuperare medicală,

-bilete de trimitere pentru efectuarea de investigaţii paraclinice,

-recomandări medicale pentru obţinerea unor dispozitive medicale.

În baza acestor documente, şi pentru următorul interval de 3 luni, se va prelungi valabilitatea deciziilor de aprobare pentru procurarea dispozitivelor medicale, în cazul pacienţilor beneficiari de :

-dispozitive de protezare stomii,

-dispozitive medicale pentru incontinenţă urinară şi

-echipamente pentru oxigenoterapie şi ventilaţie noninvazivă.