Avand in vedere disfunctionalitatile modulului de raportare on-line paraclinic aparute in data de 08.12.2014 si necesitatea opririi temporare a acestuia incepand cu data de 09.12.2014, dar si propunerile de modificare a formatului tabelelor/datelor raportate, cat si modificarea motoarelor de cautare pentru toate modulele de raportare on-line de pe site-urle CAS, incepand de ieri 17 decembrie a.c. s-au trecut in faza de productie noile module de raportare farmacii, paraclinic, medicina dentara si recuperare.

Noile module de raportare on-line cuprind dupa caz modificari ale structurii tabelare, dar si modificari ale motoarelor de cautare.

Scopul acestor modificari este in principal simplificarea si reducerea modalitatilor de raportare, dar si noi capabilitati de a evidentia, calcula si afla informatiile necesare pentru asigurati, furnizori si personalul CNAS-CAS.

Astfel:

-la modulul raportari on-line farmacii cu circuit deschis: structura tabelara s-a completat cu coloana “CAS” pentru a se putea face analiza date pe judete, respective Mun. Bucuresti, s-a adaugat o linie de “Total perioada” si s-au redus numarul de coloane de raportare la 4, respectiv un total consum zilnic medicamente lista A, B, C1, si C3, un total consum zilnic medicamente eliberate pe Programele Nationale de Sanatate curative, ultimele doua coloane tab II si III ramanand nechimbate; motorul de cautare a fost modificat in sensul ca nu sunt obligatorii toate liniile de cautare, dar se pot face cautari si totaluri pe perioade de timp/lunar.

Pentru noile solicitari de raportare la modulul raportari on-line farmacii, respectiv pentru coloanele “Consum medicamente lista A, B, C1, C3”/ Ac/subac si cr si “Consum medicamente eliberate pe Programele Nationale de Sanatate curative”, primele raportari vor cuprinde totalul valorilor incepand cu data de 01.12. 2014 pana la data raportarii, urmand ca dupa aceasta data raportarea sa se faca zilnic. Mentionam ca toate raportarile vor fi pana la ora 12:00 pentru situatia zilei precedente, pt vineri, sambata si duminica raportarea va fi pana luni la ora 12:00, iar pentru sarbatorile legale in prima zi lucratoare pana la ora 12:00.

 

-la modulul de raportari on-line paraclinic: structura tabelara s-a completat cu coloana “CAS”, doua noi coloane “Servicii laborator” si “Servicii imagistica” necesare pentru diferentierea raportarilor pe domeniul de activitate si o noua coloana pentru evidentierea cazurilor programate; totodata s-au adaugat doua linii necesare evidentierii automate a valorilor totalurilor, separate pentru laborator si imagistica; la fel motorul de cautare a fost modificat in sensul obtinerii informatiilor cautate pe perioade de timp. Mentionam ca toate raportarile vor fi pana la ora 12:00 pentru situatia zilei precedente, pt vineri, sambata si duminica raportarea va fi pana luni la ora 12:00, iar pentru sarbatorile legale in prima zi lucratoare pana la ora 12:00.

 

-la modulele de raportare on-line medicina dentara si recuperare:  structura tabelara s-a completat cu coloana “CAS” pentru a se putea face analiza date pe judete, respective Mun. Bucuresti, s-a introdus implicit valoarea “DA” la coloana “Fond disponibil”, urmand ca furnozorii de servicii de medicina dentara si recuperare sa raporteze “NU” doar in data cand nu mai au fond disponibil; la fel motorul de cautare a fost modificat in sensul obtinerii informatiilor cautate pe perioade de timp. Mentionam ca toate raportarile vor fi pana la ora 12:00 pentru situatia zilei precedente, pt vineri, sambata si duminica raportarea va fi pana luni la ora 12:00, iar pentru sarbatorile legale in prima zi lucratoare pana la ora 12:00.