ANUNT IMPORTANT PENTRU TOTI FURNIZORII AFLATI IN RELATII CONTRACTUALE CU  CAS CALARASI

            Reglementarile legale in vigoare privind prezentarea si utilizarea cardului national de asigurari sociale de sanatate , precum si acordarea serviciilor medicale , medicamente si dispozitivelor medicale prin utilizarea cardului national de catre furnizori raman nemodificate si dupa data de 1 august 2015 .

In acest sens , Ordinul ministrului sanatatii si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 557/246/2015 prin care s-a modificat punctul 13 din anexa nr. 47 la Ordinul ministrului sanatatii si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de sanatate nr. 388/186/2015 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare in anul 2015 a H.G. nr. 400/2014 pentru aprobarea pachetelor de servicii si a Contractului-cadru care reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari de sanatate pentru anii 2014-2015 ramane in vigoare , astfel:

,,Prevederile privind acordarea serviciilor medicale, medicamentelor și dispozitivelor medicale prin utilizarea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate de către furnizorii de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale, sunt aplicabile de la data prevăzută la art. 2 alin (2) din HG nr. 900/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la cardul naţional de asigurări sociale de sănătate din titlul IX "Cardul european şi cardul naţional de asigurări sociale de sănătate" din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările și completările ulterioare”, cu exceptia situatiilor in care asiguratii nu pot prezenta/utiliza cardul national de asigurari sociale de sanatate.

Drept urmare toti furnizorii de servicii medicale trebuie sa respecte legislatia in vigoare si sa acorde serviciile cu card de sanatate celor care l-au primit, dar si fara card de sanatate celor care inca nu au intrat in posesia lui pentru orice persoana asigurata verificata prin sistemul informatic PIAS .

 

Presedinte director general

Ec GUTU Gabriana

 

Fișiere atașate

Anunt important-acordare servicii dupa 01 aug. 2015.pdf