Către,

Furnizorii de servicii medicale paraclinice

INFORMARE

Investigațiile recomandate pe bilete Monitor trebuie efectuate în termen de 5 zile de la data solicitării pacienților

 

Având în vedere :

 Vă informăm următoarele:  

Investigațiile medicale paraclinice recomandate în regim ambulatoriu pentru monitorizarea pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19 după externarea din spital sau după încetarea perioadei de izolare, precum și pentru monitorizarea pacienţilor diagnosticaţi cu boli oncologice, diabet zaharat, boli rare, boli cardiovasculare, boli cerebrovasculare şi boli neurologice, vor fi efectuate în termen de maxim 5 zile lucrătoare de la data solicitării acestora de către pacienţi.

 

                Această obligație a fost inclusă vineri, 14.01.2022 prin Ordinul MS/CNAS nr. 85/29/14.01.2022, în Anexa 50 a Ordinului MS/ CNAS nr. 1.068/627/2021 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare în anul 2021 a Hotărârii Guvernului nr. 696/2021 astfel :

  1. La articolul 2, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins: 

   " (3) Investigaţiile paraclinice recomandate potrivit alin. (1) şi (2) vor fi efectuate în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data solicitării acestora de către pacienţi, în termenul de valabilitate a biletelor de trimitere, dar nu mai târziu de ultima zi a lunii în care încetează starea de alertă, declarată potrivit legii." 

 

                Vă reamintim că investigațiile medicale recomandate pe bilete Monitor, le puteți efectua și în afara valorii de contract, sumele contractate putându-se suplimenta prin acte adiţionale după încheierea lunii în care au fost acordate investigaţiile paraclinice. 

Pentru a nu exista disfuncționalități pentru punerea în aplicare a acestei obligații, vă rugăm să-i informați pe angajații dumneavoastră, în special pe aceia care se ocupă de programări, că pacienții cu bilete Monitor pot fi programați în maxim 5 zile de la data la care se prezintă la dumneavoastră.

 

Cu deosebită considerație,

 

Director general,

Luminița Nagy