Având în vedere, e-mail-ul primit de la Punctul Național de Contact din Ungaria înegistrat la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, Biroul Punct Național de Contact sub nr. PNC/1513/25.07.2022, prin care se comunică, faptul că între 12-14 octombrie 2022, va avea loc la Budapesta a 28 - a conferință PanCare.

 

            Vă transmitem informații cu privire la evenimentul menționat mai sus:

 

Organizatorii evenimentului: Evenimentul va fi organizat de Departamentul 2 de Pediatrie, Universitatea Semmelweis, Budapesta, împreună cu organizația Erintettek.

 

 Locația: Întâlnirea va avea loc la Departamentul 2 de Pediatrie, Universitatea Semmelweis, Budapesta, Ungaria.

 

 Grupul țintă: Programul se adresează ail tuturor celor conectați la PanCare: profesioniști din domeniul sănătății (oncologi pediatri), organizații de pacienți, supraviețuitori, părinți, cercetători din Europa Centrală și de Est.

 

Unul dintre obiectivele principale ale conferinței PanCare este acela că fiecare supraviețuitor din Europa să aibă acces la asistență medicală de foarte bună calitate.

 

 Descrierea evenimentului: Coferința PanCare va oferi:

* un program interactiv cu prezentări interesante;

* actualizări științifice despre granturile europene de cercetare;

* o sesiune specială pentru sprijinirea organizațiilor;

* organizatorii vor pregăti o cameră pentru interacțiune socială, unde participanții se vor putea conecta unii cu alții.

 

În dată de 12 octombrie vor avea  loc o serie de sesiuni în cadrul atelierului de lucru pentru:

 - tinerii cercetători - se va organiza a 5-a Zi Educațională PanCare. Aceasta este o întâlnire educațională de jumătate de zi pentu participanții din regiunea Europei de Est și Sud și pentru tinerii cercetători și rezidenți din domeniul oncologiei infantile (în special doctoranzi);

 Atelierul de lucru va oferi informații despre supraviețuirea cancerului în copilărie, cecetarea științifică și metode.

- asistențele medicale și alți profesioniști din doneniul sănătății. Subiectele din cadrul atelierului de lucru se vor concentra pe comunicarea și îngrijirea de tranziție, două modalități excelente de a conecta profesioniști din același domeniu din toată Europa și de a face schimb de experiență.

 

În data de 13 octombrie, va avea loc atelierul de lucru, care va urmări supraviețuirea și îngrijirea medicală pe termen lung în țările cu mai puține resurse prin înfrățire etc. În timpul acestei sesiuni, activitățile se vor concentra mai mult pe acest subiect pentru a investiga modul în care diferite țări europene se pot ajuta și sprijini reciproc pentru a dezvolta îngrijirea pe termen lung în toate țările europene.

 

Organizatorul evenimentrului este Borszekine dr. Cserhati Erika, erintettekegyesulet@gmail.com (tel. +36 30 911 5422).

 Vă rugăm să contactați info@pancare.eu, prezentându-vă pe scurt și descriind motivele dvs. pentru a participa la conferință.

                                             

 

                                                                                                                              CAS Dâmbovița