Vă aducem la cunoștință publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.199/9.III.2023 a Ordinului MS/CNAS nr.670/131/2023, pentru modificarea și completarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate,aprobate prin Ordinul ministrului sănătații și al președintelui Casei naționale de Asigurări de Sănătate   Nr. 15/2018/1311/2017 .

    Prin acest ordin se aduc modificări și completări la prevederile Art.9 alin.(4),Art.20, Art.58 și Art.66 din Ordinul MS/CNAS nr. 15/2018/1311/2017.

   

Articol existent in Ordinul nr. 15/2018/1311/2017 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate

Articol modificat corespunzator celui existent sau articol nou* conform

Ordin comun MS/CNAS nr  670/131/2023

   ART 9

 (4) Certificatele de concediu medical se pot elibera şi la o dată ulterioară, numai pentru luna în curs sau luna anterioară, pentru următoarele situaţii:

    a) în caz de sarcină şi lăuzie (numai concediu medical pentru maternitate);

    b) pentru perioada de internare în spital;

    c) pentru imobilizare în sisteme de imobilizare specifice aparatului locomotor, numai de către medicul ortoped/chirurg;

    d) situaţii pentru care este necesar avizul medicului expert al asigurărilor sociale peste 90 de zile;

    e) în caz de carantină;

    f) pentru pacienţii cu afecţiuni oncologice;

    g) în cazul bolilor infectocontagioase pentru care se impune măsura izolării, potrivit legii;

    h) în cazul unor tipuri de arsuri, inclusiv pentru perioada de recuperare, prevăzute la art. 18 alin. (5);

    i) pentru îngrijirea pacientului cu afecţiuni oncologice;

    j) pentru supravegherea şi îngrijirea copilului pentru care s-a dispus măsura carantinei sau a izolării.

1. La articolul 9 alineatul (4), după litera j) se introduce o nouă literă, litera k), cu următorul cuprins:

    "k) în caz de deces al beneficiarului sau, după caz, al pacientului cu afecţiuni oncologice."

 

    ART. 20

    (1) Medicii de familie au dreptul de a elibera certificate de concediu medical pentru incapacitate temporară de muncă cu durata de cel mult 7 zile calendaristice, pentru un episod de boală, în cel puţin două etape, din care prima etapă este de maximum 4 zile calendaristice, cu excepţia incapacităţii temporare de muncă a persoanelor asigurate pentru care a fost instituită măsura izolării, potrivit Legii nr. 136/2020, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

    (2) În cazul menţinerii incapacităţii temporare de muncă pentru aceeaşi afecţiune, concediul medical se poate prelungi de către medicul curant din ambulatoriul de specialitate sau spital, în caz de internare, în etape succesive de maximum 30/31 de zile calendaristice, cu respectarea duratelor de acordare prevăzute la art. 18 alin. (1) - (3), socotite de la prima zi de îmbolnăvire.

    (3) Durata cumulată a concediilor medicale acordate de medicul de familie pentru un asigurat pentru incapacitate temporară de muncă nu poate depăşi 28 de zile calendaristice în ultimul an, socotite de la prima zi de îmbolnăvire, indiferent de cauza acesteia. După totalizarea a 28 de zile calendaristice acordate de către medicul de familie, eliberarea certificatelor de concediu medical se va face numai de către medicul curant din ambulatoriul de specialitate sau din spital, în caz de internare, cu încadrarea în duratele maxime prevăzute de lege.

    (4) Durata prevăzută la alin. (3) nu cuprinde şi zilele de concediu medical care se acordă potrivit art. 10 alin. (2), art. 23^1 alin. (3), (6) şi (9), art. 23^2, art. 78^1 alin. (7) lit. k), alin. (15) şi (16) şi art. 78^2 alin. (15).

 

    2. La articolul 20, după alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (5), care va avea următorul cuprins:

    "(5) Prin excepţie de la alin. (1), pentru urgenţele medico-chirurgicale pentru care gradul de severitate al bolii nu impune internarea în spital, concediul medical se acordă într-o singură etapă, potrivit art. 26."

 

ART. 58

    (1) Pentru persoana care se află în două sau mai multe situaţii dintre cele prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare, şi care desfăşoară activitatea la mai mulţi angajatori, indemnizaţiile se calculează şi se plătesc, după caz, de fiecare angajator, dacă la fiecare dintre angajatori îndeplineşte condiţia privind stagiul de asigurare, precum şi pentru situaţiile prevăzute la art. 9 şi 31 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare. În aceste cazuri, primele două exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintă spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celălalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezintă cele două exemplare în copii certificate de către medicul care a eliberat certificatul.

    (2) Pentru persoana care se află în două sau mai multe situaţii dintre cele prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. B din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare, şi care desfăşoară activitatea la mai mulţi angajatori, indemnizaţiile se calculează şi se plătesc, după caz, de casa de asigurări de sănătate la care se depun certificatele de concediu medical, dacă la fiecare dintre angajatori îndeplineşte condiţia privind stagiul de asigurare, precum şi pentru situaţiile prevăzute la art. 9 şi 31 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare. În această situaţie, atât primele două exemplare originale ale certificatului de concediu medical, cât şi cele două exemplare în copii certificate de către medicul curant se prezintă spre calcul casei de asigurări de sănătate.

    (3) Pe copiile certificate se va înscrie "Conform cu originalul" şi se va aplica parafa şi semnătura medicului curant, precum şi, după caz, parafa şi semnătura medicului şef de secţie, în cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.

    (4) Persoanele prevăzute la alin. (1) şi (2) au obligaţia respectării prevederilor art. 2.

 

    3. Articolul 58 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "ART. 58

    (1) Pentru persoana asigurată care se află în două sau mai multe situaţii prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare, şi care desfăşoară activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asigurată, indemnizaţiile se calculează şi se plătesc, după caz, de fiecare angajator la care este îndeplinit stagiul minim de asigurare de 6 luni, precum şi pentru situaţiile prevăzute la art. 9 şi 31 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare. Baza de calcul pentru fiecare indemnizaţie o constituie numai venitul obţinut pe fiecare loc de realizare. În aceste cazuri, primele două exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintă spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celălalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezintă cele două exemplare în copii certificate de către medicul care a eliberat certificatul.

    (2) Prin excepţie de la alin. (1), pentru persoanele asigurate care sunt cadre didactice şi îşi desfăşoară activitatea la mai mulţi angajatori pentru completarea normei didactice, perioadele de stagiu de asigurare realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical se utilizează de către toţi angajatorii, iar indemnizaţiile se calculează şi se plătesc de fiecare angajator. Baza de calcul pentru fiecare indemnizaţie o constituie numai venitul obţinut pe fiecare loc de realizare.

    (3) Pentru persoana care se află în două sau mai multe situaţii dintre cele prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. B din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare, şi care desfăşoară activitatea la mai mulţi angajatori, indemnizaţiile se calculează şi se plătesc, după caz, de casa de asigurări de sănătate la care se depun certificatele de concediu medical, dacă la fiecare dintre angajatori îndeplineşte condiţia privind stagiul minim de asigurare de 6 luni, precum şi pentru situaţiile prevăzute la art. 9 şi 31 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare. În această situaţie, atât primele două exemplare originale ale certificatului de concediu medical, cât şi cele două exemplare în copii certificate de către medicul curant se prezintă spre calcul casei de asigurări de sănătate.

    (4) Pentru situaţiile în care persoanele prevăzute la alin. (1) încheie un contract individual de muncă cu un nou angajator începând cu ziua următoare încetării altui contract, pe lângă alte contracte individuale de muncă aflate în derulare, în cazul în care intervine un certificat de concediu medical, beneficiază de indemnizaţie de asigurări sociale de sănătate de la noul angajator numai dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 3^1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare. Baza de calcul al indemnizaţiei se constituie numai din veniturile realizate la noul angajator.

    (5) Pentru situaţiile în care persoanelor prevăzute la alin. (2) le încetează contractul/contractele individuale de muncă şi îşi desfăşoară activitatea la un singur angajator, în cazul în care intervine un certificat de concediu medical, dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute la art. 3^1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare, baza de calcul al indemnizaţiei se constituie prin însumarea veniturilor din ultimele 6 luni realizate la toţi angajatorii.

    (6) Pentru situaţiile în care persoanele prevăzute la alin. (2) încheie un contract individual de muncă cu un nou angajator, pe lângă contractele individuale de muncă aflate în derulare care însumate completează norma didactică, în cazul în care intervine un certificat de concediu medical, beneficiază de indemnizaţie de asigurări sociale de sănătate de la noul angajator numai dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 3^1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare. Baza de calcul al indemnizaţiei se constituie numai din veniturile realizate la noul angajator.

    (7) Pentru situaţiile în care persoanele prevăzute la alin. (2), care îşi desfăşoară activitatea la mai mulţi angajatori şi ale căror contracte individuale de muncă însumate completează norma didactică, în situaţia în care acestea încetează şi încheie alte contracte individuale de muncă cu mai mulţi angajatori care însumate completează norma didactică, în cazul în care intervine un certificat de concediu medical, indemnizaţia aferentă certificatului de concediu medical se plăteşte de fiecare angajator. Baza de calcul al indemnizaţiei se constituie cu venitul obţinut la fiecare angajator.

    (8) Persoanele care încep să îşi desfăşoare activitatea la mai mulţi angajatori, în cazul în care intervine un certificat de concediu medical pentru care la stabilirea stagiului de asigurare se iau în calcul perioadele asimilate stagiului de asigurare prevăzute la art. 8 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare, indemnizaţia aferentă certificatului de concediu medical se plăteşte de către fiecare angajator. Baza de calcul al indemnizaţiei se constituie cu venitul obţinut la fiecare angajator.

    (9) Pe copiile certificate se va înscrie «Conform cu originalul» şi se vor aplica parafa şi semnătura medicului curant, precum şi, după caz, parafa şi semnătura medicului şef de secţie, în cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioadă mai mare de 7 zile.

    (10) Persoanele prevăzute la alin. (1) - (3) au obligaţia respectării prevederilor art. 2."

 

ART. 66

    Plata indemnizaţiilor încetează începând cu ziua următoare celei în care:

    a) beneficiarul a decedat;

    b) beneficiarul nu mai îndeplineşte condiţiile legale pentru acordarea indemnizaţiilor;

    c) beneficiarul şi-a stabilit domiciliul pe teritoriul altui stat cu care România nu are încheiată convenţie de asigurări sociale;

    d) beneficiarul şi-a stabilit domiciliul pe teritoriul unui stat cu care România a încheiat convenţie de asigurări sociale, dacă în cadrul acesteia se prevede că indemnizaţiile se plătesc de către celălalt stat.

 

4. La articolul 66, după litera d) se introduce o nouă literă, litera d^1), cu următorul cuprins:

    "d^1) pacientul cu afecţiuni oncologice a decedat."