MODUL DE ACORDARE A CONCEDIILOR MEDICALE PENTRU ASIGURAREA CARANTINEI PENTRU PERSOANELE CARE INTRA PE TERITORIUL ROMANIEI DIN ZONELE AFECTATE, CA MASURA DE PREVENIRE SI LIMITARE A IMBOLNAVIRILOR CU CORONAVIRUS

Legislatia specifica:   - Ordonanta de urgenta nr 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de    asigurari sociale de sanatate.

             - Ordinul MS/CNAS nr 15/1311/2018 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate.

 

                Stabilirea carantinei pentru persoanele carora li se interzice continuarea activitatii din cauza unei boli infectocontagioase se face de catre personalul Directiilor de Sanatate Publica, care vor elibera un certificat in care vor mentiona durata perioadei de carantina.

                Certificatul eliberat de Directia de Sanatate Publica poate fi ridicat de apartinatorii persoanei aflate in carantina.

                 In baza certificatului eliberat de Directia de Sanatate Publica, medicul de familie (medicul curant) elibereaza certificatul de concediu medical pentru carantina. 

( NU se aplica prevederile prin care medicii de familie au dreptul de a elibera certificate de concediu medical pentru incapacitate temporară de muncă cu durata de cel mult 10 zile calendaristice, pentru un episod de boală, în una sau mai multe etape si maxim 30 de zile calendaristice în ultimul an, socotite de la prima zi de îmbolnăvire, indiferent de cauza acesteia.

 

                Certificatul de concediu medical acordat pentru carantina de catre medicul de familie (medicul currant) se depune la platitor.

 

Biroul de Presă