1. Medicii in specialitatea nefrologie care isi desfasoara activitatea in cadrul unitatifor sanitare ce furnizeaza servicii medicale pentru pacientii diagnosticati cu boala cronica de rinichi stadiile 1 - 5 vor fi obiligati sa raporteze datete in Registrul national de predializa, in conditiile prezentului ordin si in conformitate cu prevederile legale in vigoare. Medicii in specialitatea nefrologie care isi desfasoara activitatea in cadrul unitatalor sanitare ce furnizeaza servicii medicale pentru pacientii diagnostlcati cu boala cronica de rinichi  stadiile 1 - 5 vor putea prescrie medicatie specifica acestei patologii doar pacientilor inscrisi in Registrul national de predializa.
2. Atributiile prevazute la alin. {1} vor fi prevazute in fisa postului medicului in specialitatea nefrologie care isi desfasara activitatea in cadrul unitatifor sanitare ce furnizeaza servicii medicale pentru pacientii diagnosticati cu boala cronica de rinichi stadiile 1 - 5.
     Unitatile sanitare  care furnizeaza servicii medicate pentru pacientii diagnosticati cu boala cronica de rinichi stadiile 1 - 5 sunt obligate sa raporteze dateIe in Reqistrul national de predializa, in conditiile prezentului ordin si in conformitate cu prevedririle legale in vigoare.