In atentia asiguratilor si furnizorilor de servicii medicale  si dispozitive medicale

                  Referitor la prelungirea valabilitatii unor documentele  pe perioada starii de alerta

          In conformitate cu prevederile Ordinului nr. 2213/937/2021 pentru completarea anexei 50 la Ordinul ministrului sanatatii si al presedintelui CNAS nr. 1068/627/2021 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare  in anul 2021  a HG nr. 696/2021 pentru aprobarea pachetelor de servicii si a Contractului -cadru care reglementeaza conditiile acordarii asistive in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2021-2021 , va informam ca:

       Se prelungeste pana la finalul lunii in care inceteaza starea de alerta declarata  potrivit legii, in contextul epidemiei cu virusul SARS-COV -2 , termenul de valabilitate pentru urmatoarele documente a caror valabilitate expira pana la aceasta data :   

a)  Biletele de trimitere pentru specialitati clinice , inclusiv pentru specialitatea medicina fizica si de reabilitare ;

b)   Biletele de trimitere pentru specialitati paraclinice ;

c)  Recomandarile medicale pentru ingrijiri medicale la domiciliu , ingrijiri paliative la domiciliu, precum si pentru dispozitive medicale , tehnologii  si dispozitive asistive , ce se depun /se transmit la casa de asigurari de sanatate;

d)  Deciziile de aprobare pentru procurarea dispozitivelor medicale , tehnologiilor si dispozitivelor asistive . In cazul deciziilor pentru dispozitive medicale acordate prin inchiriere , pentru dispozitivele de protezare stomii  si pentru dispozitivele pentru incontinenta urinara ,al caror termen de valabilitate a fost prelungit , se emite o noua decizie de aprobare, cu precizarea duratei pentru care se prelungeste decizia initiala , precum si taloanele aferente perioadei pentru care a fost prelungita decizia. Atat noua decizie cat si noile taloane se transmit persoanei beneficiare prin orice mijloace de comunicare .