ÎN ATENȚIA FURNIZORILOR DE SERVICII MEDICALE,  MEDICAMENTE ȘI DISPOZITIVE MEDICALE

 

 

Având în vedere:

- Hotarârea Guvernului nr. 962/2019 privind prelungirea până la data de 31.03.2020  termenului de aplicare a prevederilor  H.G. nr. 140/2018 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2018-2019, cu modificările şi completările ulterioare, precum și pentru prorogarea unor termene

 

vă comunicăm:

 

            Până la data de 31.12.2019 Casa de Asigurări de Sănătate Dâmbovița încheie pentru lunile ianuarie-martie 2020 acte adiționale la contractele derulate de aceasta în anul 2019 - pentru prelungirea termenului de derulare a relațiilor contractuale cu furnizorii de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale, în vederea asigurării continuității acordării asistenței medicale, cu îndeplinirea de către furnizori a tuturor condițiilor privind relațiile contractuale dintre Casa de Asigurări de Sănătate Dâmbovița și aceștia (documente, condiții de eligibilitate,etc.).

 

          Condițiile acordării asistenței medicale în baza actelor adiționale sunt prevăzute în actele normative în vigoare pe perioada derulării actelo adiționale. (H.G. nr. 140/2018, cu modificările ulterioare, și Ordinul 397/836/2018, cu  modificările și completările ulterioare).

          Contractarea și decontarea serviciilor medicale, a medicamentelor și a dispozitivelor medicale contractate în lunile ianuarie-martie 2020 prin acte adiționale la contractele derulate în anul 2019 de Casa de Asigurări de Sănătate Dâmbovița cu furnizorii  se vor face din sumele alocate pe domeniile de asistență medicală corespunzătoare prevăzute în bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate pentru anul 2020.

 

 

Biroul de Presă