Cardul European de sanatate duplicat 
  
Asiguratii pot solicita Casei de Asigurari eliberarea unui card european de sanatate duplicat, incepand cu data de 7 februarie a.c.

Astfel, asiguratii care din diferite motive nu mai au cardul european de asigurat, se pot adresa Casei de Asigurari unde este luat in evidenta pentru procurarea  unui card duplicat, contra cost, a carui perioada de valabilitate nu poate depasi perioada de valabilitate a cardului initial.

Cheltuielile aferente producerii si distribuirii cardului duplicat se suporta de catre asigurat si este de 8,33 de lei/card (TVA inclus).  Suma se poate achita direct la casieria CAS Dolj sau in contul RO48TREZ2915005XXX000117 deschis la Trezoreria Craiova.

 

Eliberarea cardului duplicat se face in urmatoarele conditii:
• Pierderea, furtul sau deteriorarea cardului european emis inițial
• Modificarea datelor personale de identificare ulterior datei de emitere a cardului european emis inițial
• Alte situații justificate
Emiterea se face în termen de șapte zile lucrătoare de la data înregistrării cererii în sistemul informatic unic național.

 

“Pentru a beneficia de cardul european, asiguratul trebuie sa depuna urmatoarele documente:
• cererea tip, se poate procura de la sediul CAS Dolj sau se poate descarca de pe site-ul institutiei,
• copia actului de identitate
• dovada plății contravalorii cardului european duplicat
• dacă acesta nu a fost pierdut sau furat, se depune și cardul european emis inițial.

Cardul european de asigurări sociale de sănătate (CEASS) oferă dreptul la asistență medicală devenită necesară în timpul şederii temporare pe teritoriul statelor membre UE, Spaţiul Economic European sau Confederaţia Elveţiană. Cardul european nu acoperă situaţia în care asiguratul se deplasează într-un stat membru al UE/SEE/Confederaţia Elveţiană în scopul obţinerii unui tratament medical planificat. CEASS acoperă doar serviciile medicale obţinute de la furnizorii care fac parte din sistemul de securitate socială din ţara respectivă.