Acte necesare

prelungirii activităţii medicilor peste vârsta legală de pensionare

     

 

În conformitate cu prevederile Legii nr.113/2016 pentru modificarea art. 391 alin. (8) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, "medicii care îşi desfăşoară activitatea în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate judeţene, direct sau prin intermediul furnizorilor de servicii medicale, îşi pot continua activitatea, după împlinirea vârstei de pensionare, la cerere, cu aviz anual eliberat de direcţia de sănătate publică judeţeană şi de CMR, prin colegiile judeţene ale medicilor, pe baza certificatului de sănătate. Necesitatea prelungirii activităţii se stabileşte de către o comisie organizată la nivelul direcţiilor de sănătate publică judeţene sau a municipiului Bucureşti, alcătuită din:

        -   un reprezentant al casei de asigurări de sănătate judeţene sau a municipiului Bucureşti;

        -   un reprezentant al direcţiei de sănătate publică judeţene sau a municipiului Bucureşti;

        -   un reprezentant al colegiului judeţean al medicilor sau al municipiului Bucureşti."

 

La nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj s-a constituit comisia în conformitate cu prevederile art.391 alin.8 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

 

Comisia se va întruni săptămânal, în funcţie de numărul solicitărilor şi va analiza solicitările înregistrate la Direcţia de Sănătate Publică Dolj până la data desfăşurării şedinţei.

 

Dosarul de solicitare a prelungirii activităţii peste vârsta legală de pensionare se va depune cu 15 zile înaintea împlinirii vârstei legale de pensionare la Registratura Direcţiei de Sănătate Publică Dolj str. Tabaci nr.1.

 

Dosarul va cuprinde :

 

 

 

COMISIA,

Conf. Univ. Dr. Biciuşcă Viorel – reprezentant CM Dolj

Ec. Gacea Leliana – reprezentant DSP Dolj

Cons. Jur. Mihai Ştefan Dorin – Reprezentant CAS Dolj