În vederea evitării disfuncționalităților de prescriere și a limitării accesului pacienților eligibili la medicamentele inovative ce fac obiectul contractelor cost volum, vă aducem la cunoștință următoarele:
    
    Începând cu data de 04. 06. 2021, între CNAS și reprezentantul legal al autorizației de punere pe piață a medicamentului Opdivo (DCI Nivolumabum) a fost încheiat un nou contract cost-volum pentru indicațiile:
    
    a) Monoterapie pentru tratamentul melanomului avansat (nerezecabil sau metastatic) la pacienții adulți;
    
    b) Monoterapie pentru tratamentul adjuvant al melanomului extins la ganglionii limfatici sau metastazat, la adulți la care s-a efectuat rezecția completă.
    

    Începând cu data mai sus menționată, pacienții nou diagnosticați, care îndeplinesc criteriile de eligibilitate, conform legii, pentru inițierea  tratamentului cu Nivolumabum pentru indicațiile ”Monoterapie pentru tratamentul melanomului avansat (nerezecabil sau metastatic) la pacienții adulți sau Monoterapie pentru tratamentul adjuvant al melanomului extins la ganglionii limfatici sau metastazat la adulții la care s-a efectuat rezecția completă”, pot fi incluși în tratament cu medicamentul Opdivo (DCI Nivolumabum).