Având în vedere prevederile Ordinului comun MS/ CNAS nr. 735/ 976/ 2019, ale art. 24 din Ordinul MS nr. 368/ 2017, conform cărora medicamentele ce fac obiectul procesului de reluare a negocierii sunt supuse corecțiilor anuale de preț, vă aducem la cunoștință, în anexă, situația actualizată la luna noiembrie 2021 a contractelor Cost-Volum și Cost-Volum-Rezultat încheiate între CNAS și DAPP/ reprezentanți legali ai acestora, pentru medicamentele ce fac obiectul acestora, fiind actualizate costurile orientative medii/ pacient (lei, cu TVA) pentru medicamentele DCI TICAGRELORUM, NIVOLUMABUM, ALEMTUZUMABUM și VELMANAZA ALFA.
     Totodată, vă aducem la cunoștință faptul că:
     - în luna septembrie 2021 a fost încheiat un act adițional la contractul cost-volum pentru medicamentul DCI Atezolizumab (Tecentriq 1200 mg) pentru linia I de tratament în NSCLC, respectiv ”în asociere cu bevacizumab, pacliotaxel și carboplatina este indicat pentru tratamentul de linia întâi al neoplasmului bronho-pulmonar, altul decât cel cu celule mici (NSCLC), fără celule scuamoase, metastazat, la pacienții adulți. La pacienții cu NSCLC ALK-pozitiv sau cu mutații EGFR, utilizarea Tecentriq în asociere cu bevacizumab, paclitaxel și carboplatina este indicat numai după eșecul terapiilor țintite corespunzătoare.”
     - în luna octombrie 2021 a fost încheiat un act adițional la contractul cost-volum pentru medicamentul DCI Durvalumabum (Imfinzi) pentru indicația ”administrat concomitent cu etopozida și carboplatina sau cisplatina pentru tratamentul de prima linie pentru pacienții adulți cu cancer bronhopulmonar cu celule mici în stadiu extensiv (ES-SCLC).”
     indicații pentru care s-a solicitat Ministerului Sănătății întreprinderea demersurilor necesare în vederea actualizării protocoalelor terapeutice L01XC32 și L01XC28 aprobate prin Ordinul comun MS/ CNAS nr. 564/ 499/ 2021, cu modificările și completările ulterioare.
Precizăm faptul că cele două medicamente mai sus menționate, pentru indicațiile ce fac obiectul contractelor cost-volum, sunt incluse în Lista aprobată prin HG nr. 720/ 2008, republicată, cu modificările și completările ulterioare, cu adnotarea **1Ω, respectiv prescrierea acestora se efectuează pe baza protocoalelor terapeutice elaborate de comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătății și a formularelor specifice aprobate prin ordin al Președintelui CNAS.