DOC

 

 

 

 

 

Precizări referitoare la concediul medical pentru îngrijirea pacientului cu afecțiuni oncologice în vârstă de peste 18 ani


 

           Având în vedere prevederile Ordinului  MS/CNAS nr. 1.166/217/2022 pentru modificarea și completarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate, aprobate prin Ordinul ministrului sănătății și al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nr. 15/2018/1.311/2017, vă comunicăm următoarele:

 

 

 


 


 


 


 

 

ANEXA 4 Ordin 1166/2022

  (Anexa nr. 15 la norme)

  Unitatea sanitară .................................

  localitatea ......................................, judeţul/sectorul ...........

  ACORDUL

  pacientului cu afecţiuni oncologice

  Subsemnatul/a, .........................................................., CNP ................................, domiciliat(ă) în str. ..................................... nr. ..., bl. ..., sc. ..., et. ....., ap. ......, sectorul ......, localitatea ................................, judeţul .........................., telefon ..................., diagnosticat cu ...............................................,

  menţionez că persoana care mă însoţeşte la tratamentul/intervenţia chirurgicală ........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................ este:

  - numele şi prenumele ......................................................................., CNP ......................................., domiciliat(ă) în str. ................................................. nr. ..., bl. ..., sc. ..., et. ....., ap. ......, sectorul ......, localitatea ................................, judeţul .........................., telefon ......................

  În vederea gestionării numărului de zile de concediu medical pentru îngrijirea pacientului cu afecţiuni oncologice, persoana care mă însoţeşte va transmite o copie a certificatului de concediu medical la casa de asigurări de sănătate la care subsemnatul sunt luat în evidenţă, inclusiv prin mijloace de transmitere la distanţă.

  Data .............................

  Semnătura pacientului cu afecţiuni oncologice

  .............................

  Semnătura persoanei care însoţeşte pacientul cu afecţiuni oncologice

  .............................

Acordul pacientului se completează potrivit modelului prevăzut în anexa pus la dispoziţie de medicul specialist şi se arhivează la fişa pacientului cu afecţiuni oncologice.


 

 

 

 

 

CONCEDIU MEDICAL PENTRU ÎNGRIJIRE PACIENT ONCOLOGIC

 

Casa de asigurări de sănătate la care este luat în evidenţă ca asigurat pacientul cu afecţiuni oncologice în vârstă de peste 18 ani va elibera la cererea pacientului sau a însotitorului acestuia o adeverinţă din care sa rezulte numarul de zile de concediul medical de care poate beneficia persoana asigurată care îl însoţeşte la intervenţii chirurgicale/tratamente, respectiv de 45 de zile calendaristice în interval de un an pentru un pacient.

Concediul medical pentru persoana însotitoare va fi acordat de medicul curant al pacientului cu afecţiuni oncologice, in baza acordului pacient/insotitor solicitat de

medic si anexat la fisa pacientului precum si al adeverintei eliberate de casa de sănătate.

Pentru eliberarea adeverintei sunt necesare:

 

fi depusă la registratura institutiei sau la adresele de email concediimedicale@casnt.ro / brici.corneliu@casnt.ro

 

 

 

 

Model anexa

CATRE ,

CAS NEAMT

Cerere depusa pentru eliberarea Adeverintei cu numar de zile CM acordate pentru ingrijirea pacientului cu afectiuni oncologice in varsta de peste 18 ani

Subsemnatul/a………………………. în calitate de □ bolnav cu afecțiuni oncologice / □ însoțitor al bolnavului cu afecțiuni oncologice, vă rog să-mi eliberați o adeverință din care să reiasă numărul zilelor de concediu medical acordate pe cod 17, în ultimele 12 luni, pentru îngrijirea pacientului cu numele și prenumele……………………, CNP……………………, domiciliat(ă) în localitatea ………………str. ................................... nr. ..., bl. ..., sc. ..., et. ....., ap. . județul .................., telefon ..............................., luat/ă în evidență la CAS NEAMT.

Nume/prenume însoțitor…………………………. CNP…………………. domiciliat(ă) în localitatea …………………..str. ............................ nr. ….., bl. ..., sc…..., et…......, ap..…...., județul.................., telefon ...................,adresa email……. .

  1. În calitate de însoțitor al bolnavului declar pe propria răspundere că, îndeplinesc stagiul minim de asigurare pentru concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate, conform art.7 din OUG nr. 158/2005 (6 luni vechime in ultimele 12 luni) .

  2. În calitate de însoțitor mă angajez să transmit o copie a certificatului de concediu medical la CAS NEAMT, inclusiv prin mijloace de transmitere la distanţă la adresa de e-mail: concediimedicale@casnt.ro

  3. Doresc ca transmiterea adeverintei sa se faca prin posta/email /adresa de corespondenta ……. ….sau prin ridicare personala .

Mentionez ca am luat cunostinta de prevederile Regulamentului (UE) 679/2016 si sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal .

Data .................. Semnătura ……………….. Tefelon:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Casa de Asigurări de Sănătate NEAMT

Nr. de înregistrare ............. data ..............

ADEVERINŢĂ

Prin prezenta se certifică faptul că pentru îngrijirea pacientului cu afecţiuni oncologice ........................................................, CNP ...................................,

au fost acordate, în ultimele 12 luni, până la data de ...................., un număr de ........ zile de concediu medical aferente codului de indemnizaţie 17, după cum urmează:

 

Numărul de zile concediu medical în ultimele 12 luni

Seria şi numărul certificatului de concediu medical, pentru codul de diagnostic ..........., valabil până la ..................

 

 

 

 

Prezenta adeverinţă are o perioadă de valabilitate de 30 de zile de la data emiterii.

Sub sancţiunile aplicate faptei de fals în acte publice declar că datele din adeverinţă sunt corecte şi complete, conform evidenţei existente la nivelul Casei de Asigurări de Sănătate Neamt la data eliberării prezentei adeverinţe.

Director General,

Sef serviciu EA CCM ,

 

Serviciul medical ,