Către,

 

CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE...............................

 

Doamnei / Domnului Director general

 

Reglementări privind modalitatea de acordare a concediilor medicale pentru COVID

 

Pentru aplicarea unitară a prevederilor legale privind eliberarea certificatelor de concediu medical pentru carantină şi izolare, vă rugăm să transmiteţi furnizorilor de servicii medicale  următoarele informaţii:

Certificatele de concediu medical pentru carantină se eliberează  de medicul de familie, în baza  deciziilor  de confirmare a carantinei  eliberate de direcţiile de sănătate publică, pentru asiguraţii  care:

 

Certificatele de concediu medical pentru carantină se completează cu  cod de indemnizaţie 07, cod diagnostic 994, indiferent  de locul în care a fost instituită măsura carantinei.

 

Certificatele de concediu medical pentru izolare se eliberează pentru persoanele infectate cu virusul SARS-CoV-2, pentru care s-a instituit măsura izolării, astfel:

Medicul curant din unitatea sanitară sau locaţia alternativă ataşată acesteia, poate elibera certificat de concediu medical, atât pentru perioada internării, cât şi pentru perioada externării.

Medicul de familie  eliberează certificat de concediu medical pentru izolare, în următoarele situaţii:

 

Important!  Deciziile de izolare  eliberate de direcţiile de sănătate publică sunt  transmise medicului curant doar în situaţia în care persoanele infectate cu virusul Sars-Cov-2 refuză izolarea. În celelalte situaţii, nu este necesară decizia de izolare pentru eliberarea certificatului de concediu medical pentru izolare.

Informaţii complete despre reglementările privind eliberarea deciziilor de carantină şi a concediilor medicale pentru carantină şi izolare pot fi accesate pe site-ul CNAS:

http://www.cnas.ro//theme/cnas/js/ckeditor/filemanager/userfiles/Concedii_medicale_de_izolare_sau_de_carantina.pdf