Referitor: contractele cost-volum-rezultat incheiate cu detinatorii de autorizatii de punere pe piata, pentru terapia cu medicamente cu actiune antivirala directa (interferon-free) destinate tratamentului hepatitei cronice C si cirozei hepatice C (forma de boala compensate)

In conformitate cu  adresa  CNAS nr. P3582/24.03.2020, inregistrata la CAS Sibiu cu nr. 6.922 din 24.03.2020, va informam:

Urmare semnarii in data de 13.03.2020 a actului aditional la contractul cost volum rezultat incheiat cu Romastru Trading SRL, detinatorul de autorizatie de punere pe piata sustine integral pentru categoriile de pacienti eligibili pentru tratamentul cu Harvoni, costul unei evaluari/pacient a gradului de fibroza prin metoda non invaziva Fibromax.Determinarile se vor efectua in laboratoarele autorizate si evaluate conform dispozitiilor legale, aflate in relatii contractuale cu casele de asigurari de sanatate si nominalizate in documentul ,,Lista laboratoarelor partenere – Harvoni”.

Determinarea cantitativa ARN-VHC (viremia) din dosarele finalizate de medicii curanti dar pentru care nu s-a emis prima prescriptie medicala pana la data de 31.08.2019 cu medicamentele Viekirax+Exviera sau Harvoni, cele aferente dosarelor in lucru la data de 31.08.2019, precum si cele efectuate in perioada septembrie 2019- ianuarie 2020, isi pastreaza valabilitatea 11 luni de la data efectuarii lor (iulie 2020 inclusiv) si pot fi utilizate pentru dovedirea indeplinirii criteriilor de eligibilitate in vederea initierii terapiei fara interferon pe noile contracte cost-volum- rezultat aferente acestor medicamente. Medicul curant  (prescriptor) poate initia tratamentul, poate completa Formularul specific si prescrie reteta si in baza acestor documente.

 

            Pentru o buna informare atat a pacientilor cat si a medicilor curanti pe site-ul CNAS au fost publicate aceste informatii suplimentare referitoare la tratamentul fara interferon.

1.Informare Fibromax Harvoni-martie 2020

2.Comunicat privind valabilitatea viremiilor la initierea tratamentului interferon free.

1.Informare Fibromax Harvoni-martie 2020

2.Comunicat privind valabilitatea viremiilor la initierea tratamentului interferon free .

 

 

Presedinte-Director General

Jr. Vasile Spinean