În perioada următoare, la CNAS au loc întâlniri cu organizaţiile patronale, sindicale şi profesionale reprezentative din domeniul medical pentru discutarea proiectului normelor metodologice de aplicare a Contractului-cadru care va reglementa condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru următorii 4 ani.

Astăzi,  începând cu ora 9.30, au avut loc consultările cu reprezentanții medicilor de familie, în cadrul cărora s-a dezbătut o serie de propuneri ale acestora. Unele propuneri  au fost agreate sau au fost eliminate de comun acord.

Prezent la dezbateri, Președintele CNAS, Vasile Ciurchea, a propus o nouă întâlnire cu reprezentanții medicilor de familie, la care să participe și reprezentanți ai celorlaltor specialități medicale, în cadrul căreia să poată fi identificată o arie mai largă de servicii medicale care să poată fi acordate pacienților în medicina primară.

“Trebuie sa găsim soluții pentru a asigura pacienților un acces cât mai facil la servicii medicale și, acolo unde este posibil, să le acordăm aceste servicii în medicina primară, fără să ii mai plimbăm pe drumuri de la un medic la altul. Bineînțeles,trebuie sa identificăm metode de simplificare care să nu afecteze calitatea actului medical. Aceste metode vor aduce, cu siguranță, și economii în sistem, care vor fi utilizate tot pentru pacienți “, a declarat Vasile Ciurchea.

Dezbaterile continuă conform calendarului anunțat pe site-ul CNAS.

Biroul de presă