Urmare a numeroaselor formulare de notificare transmise de către furnizorii de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale aflați în relații contractuale cu casele de asigurări de sănătate,  Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal  (A.N.S.P.D.C.P.),  a comunicat CNAS anumite aspecte pentru clarificarea obligației furnizorilor de a notifica autoritatea de supraveghere.

 

În acest sens, A.N.S.P.D.C.P. a reiterat faptul că prevederile art.  175 din Contractul–cadru care reglementează condițiile acordării asitenței medicale a medicamentelor și a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2014 – 2015, aprobat prin HG nr. 400/2014 cu modificările și completările ulterioare, pot fi respectate, prin îndeplinirea obligațiilor legale, care le revin furnizorilor de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale aflați în relații contractuale cu casele de asigurări de sănătate, în calitate de operatori de date cu caracter personal, potrivit Legii nr. 677/2001, cu modificările și completările ulterioare, fără a fi necesară notificarea prelucrărilor de date cu caracter personal.

 

Prin urmare, A.N.S.P.D.C.P.  a solicitat informarea cu privire la scutirea de obligația de a completa formularul de notificare de către furnizorii de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale aflați în relații contractuale cu casele de asigurări de sănătate.

 

Totodată, se menționează faptul că scutirea de obligația de a notifica autoritatea de supraveghere nu exonerează furnizorii de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale, în calitate de operatori în sensul Legii nr. 677/2001, cu modificările și completările ulterioare, de îndeplinirea celorlalte obligații care le revin potrivit dispozițiilor legale aplicabile în domeniul protecției datelor cu caracter personal.

 

În acest sens, atașăm adresa  A.N.S.P.D.C.P.  înregistrată la CNAS cu nr. 12613/01.09.2015.

 

C.A.S. Vâlcea

 

Fișiere atașate

Adresa ANSPDCP.pdf