IN  ATENTIA :

Medicilor  de familie, medicilor  specialisti din ambulatoriu / spitale

 

Avand in vedere prevederile Art.6 alin(1) din ANEXA  31A  la ORDINUL  ministrului sanatatii si al presedintelui Casei Nationale de Sanatate  nr. 397/836/2018 , pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare în anul 2018  a Hotărârii de Guvern nr.140/2018, pentru aprobarea pachetelor de servicii medicale şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurari de sanatate pentru anii 2018-2019.

 

Va comunicam :

   Recomandarea pentru îngrijiri medicale la domiciliu, se eliberează în 2 exemplare:

  - un  exemplar  rămâne la medic, care se ataşează la foaia de observaţie / fişa medicală ;

    - al doilea exemplar rămâne la asigurat, urmând a fi prezentat în original de către asigurat / reprezentantul acestuia casei de asigurări de sănătate pentru  avizare .

          Modelul  de recomandare  se poate  descarca de pe site:  www.casvn.ro, sectiunea: Furnizori de servicii medicale / Ingrijiri la domiciliu

          Un episod de ingrijire  este de  maxim 15 zile, respectiv maximum 30 zile pentru situatiile justificate medical de catre medicul care face recomandarea.

          In ziua in care a facut recomandarea, medicul prescriptor are obligatia să o transmită electronic, cu semnătură electronică extinsă/calificată(token), Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea la adresa de e-mail   : sir@casvn.ro

          În situatia în care asiguratul se prezintă la casa de asigurări de sănătate cu un exemplar al recomandării, iar medicul care a făcut recomandarea nu a transmis-o casei de asigurări de sănătate, se sesizează structura de control proprie casei de sanatate, pentru luarea măsurilor ce se impun.

             Pentru  asiguratii aflati in evidenta C.A.S.A.O.P.S.N.A.J  , medicii prescriptori vor transmite recomandarile de ingjijiri la domiciliu la adresa  de e-mail : ingrijiri.domiciliu@aopsnaj.ro.