Luni, 2 octombrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Reșița a avut loc o întâlnire convocată de Casa de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin cu medicii de familie din județ. Scopul acestei reuniuni – programate trimestrial – îl reprezintă armonizarea practicii în cadrul cabinetelor medicale individuale cu modificările legislative, cu protocoalele de prescriere a medicamentelor și respectarea raportării pentru dosarul electronic de sănătate (DES) în vederea completării istoricului medical.

Întrebările medicilor de familie prezenți s-au axat atât pe farmacovigilență, pe controlul actului medical cât și pe componente ale protocoalelor de prescriere. „Sunt obligații ce trebuie respectate, atât în ceea ce privește prescrierea medicamentelor, cât și raportarea în DES. Sunt prevederi legale în acest sens, iar nerespectarea lor poate duce la sancțiuni – de la imputări la rezilierea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate. Sunt și exemple pozitive printre medicii de familie cărășeni, dar avem și cazuri mai puțin fericite“, a precizat ec. Mirela Zeman, președintele – director general al CJAS Caraș-Severin.

Dr. Laurențiu Mărțuică, medicul șef al Casei de Asigurări de Sănătate a făcut precizări legate de prescrierea unor medicamente în funcție de prezența acestora pe liste, de responsabilitatea medicilor specialiști pe acest segment și a răspuns la întrebări legate de protocoale terapeutice.

La întâlnire a participat și conducerea Direcției de Sănătate Publică, ce a oferit lămuriri legate, în principal de vaccinarea copiilor.

Întâlniri similare vor fi organizate trimestrial, atunci când noutățile legislative sau metodologice o vor impune sau în momentul în care există solicitări în acest sens din partea furnizorilor aflați în relații contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin.