O delegație din partea filialei Caraș-Severin a Societății Naționale de Medicina Familie a solicitat joi, 2 noiembrie, o întrevedere cu conducerea Casei județene de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin. Motivul discuțiilor îl reprezintă protestul inițiat de Coaliția „Solidari pentru Sănătate“. Medicii de familie cărășeni au înaintat președintelui – director general al Casei de asigurări de Sănătate Caraș-Severin, ec. Mirela Zeman, un memoriu privind principalele revendicări pe care aceștia le au, în principal legate de creșterea finanțării medicinei de familie.

 

„Casa de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin apreciază constituirea Coaliției «Solidari pentru Sănătate», considerând că aceasta – fiind compusă atât din reprezentanți ai medicilor de familie, cât și ai mai multor categorii de beneficiari ai sistemului de asigurări sociale de sănătate, are valențe de partener echilibrat de dialog, în exprimarea punctelor de vedere și intereselor furnizorilor și beneficiarilor de servicii de sănătate. Solicitările cuprinse în memoriul depus vor fi analizate, urmând să fie căutate soluții la aspectele semnalate care pot fi rezolvate la nivel local. Cele care țin de competența Casei Naționale de Asigurări de Sănătate sau a altor instituții locale ori centrale vor fi comunicate acestora“, a precizat președintele – director general al Casei de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin, Mirela Zeman.

 

În cursul discuției, conducerea Casei județene a informat medicii că o parte din aspectele semnalate sunt în curs de rezolvare, în condițiile în care CNAS a anunțat că a făcut demersuri pentru majorarea valorii minim garantate a punctului per capita, pentru medicina primară, precum și a valorii minim garantate a punctului pe serviciu pentru medicina primară și pentru medicina ambulatorie de specialitate.

 

Reprezentanții Coaliției au fost invitați să formuleze observații și propuneri față de proiectele Contractului – cadru și normelor de aplicare a Contractului – cadru pe anul 2018, proiecte ce vor fi afișate în curând, în primă formă, pe site-ul Casei Naționale, pentru transparență decizională.

 

COMPARTIMENT RELAȚII PUBLICE