Nr. 11022 din 20.05.2022

ÎN ATENȚIA FURNIZORILOR

AFLAȚI ÎN RELAȚIE CONTRACTUALĂ

CU CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE CARAȘ-SEVERIN

 

Ref. Prescripție medicală electronică

          În Monitorul Oficial a fost publicat ordinul comun MS/CNAS nr. 1327/247/2022 care modifică actele normative existente pentru aprobarea formularului de prescripție medicală electronică pentru medicamente cu și fără contribuție personală în tratamentul ambulatoriu și Normele aferente, ordin ce urmează să intre în vigoare începând cu data de 01.06.2022.

          Principalele modificări aduse formularului de prescripție medicală electronică (componenta prescriere, componenta eliberare și componenta eliberare pentru pacient) precum și modalității de completare a acestuia sunt:

  1. Formularul de prescripție medicală electronică:
  1. Modalitatea de completare a formularului de prescripție medicală
  1. Componenta prescriere
  1. urmarea unui act medical propriu, medicul prescriptor recomandă o DCI și/sau o denumire comercială, indiferent de concentrație și forma farmaceutică, inclusă deja în schema terapeutică a beneficiarului prescripției medicale
  2. urmarea unui act medical prestat de alți medici în relație contractuală cu o casă de asigurări de sănătate, medicul prescriptor recomandă o DCI și/sau o denumire comercială, indiferent de concentrație și forma farmaceutică, indiferent dacă aceasta a fost/nu a fost inclusă în schema terapeutică a beneficiarului prescripției medicale
  1. Componenta eliberare
  1. Componenta eliberare pentru pacient
  1. Dispoziții tranzitorii

Prescripțiile medicale electronice emise de furnizorii de servicii medicale până la data intrării în vigoare a prezentului ordin, respectiv până la data de 31.05.2022 inclusiv, se pot elibera de către farmacii până la data expirării termenuluid e valabilitate al prescripției medicale stabilit potrivit prevederilor legale în vigoare la data prescrierii medicamentului.

 

DIRECTOR GENERAL

Ec. Mirela ZEMAN

 

Cons. Flavius Rotariu