Va informam ca a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 685/19.09.2014 Ordinului Presedintelui CNAS nr. 581 din 08.09.2014 privind aprobarea Normelor metodologice pentru stabilirea documentelor justificative privind dobandirea calitatii de asigurat, ale carui prevederi urmeaza a fi puse de urgenta in aplicare.

     Potrivit prevederilor ordinului de mai sus, in cazul in care persoana care necesita servicii medicale, medicamente, ingrijiri la domiciliu si dispozitive medicale, cu exceptia celor din pachetul minimal de servicii medicale, ca urmare a interogarii aplicatiei pe site-ul CNAS la adresa http://www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html, apare neasigurata, aceasta face dovada calitatii de asigurat cu adeverinta de asigurat.

   Astfel, nu este necesara eliberarea adeverintei de asigurat pentru persoanele care figureaza in sistemul informatic ca fiind persoane asigurate in sistemul de asigurari sociale de sanatate din Romania, conform aplicatiei instalata pe site-ul CNAS.

    Pentru a face dovada consultarii calitatii de asigurat pe site, furnizorii de servicii medicale, medicamente, ingrijiri la domiciliu si dispozitive medicale aflati in contract cu CAS MH vor lista, stampila, parafa si semna rezultatul interogarii.