Comunicat privind distribuirea a 14.450 de carduri naționale de sănătate

 

 

 

Casa de Asigurări de Sănătate Iași anunță că un lot de 14.450 de carduri naționale de asigurări  de sănătate vor fi distribuite prin intermediul Companiei Națională Poşta Română S.A în următoarele 30 zile, la domiciliul asiguraților.

S-au tipărit carduri naționale de sănătate pentru persoanele care au devenit asigurați la data emiterii cardului, pentru care nu au fost tipărite carduri naționale de sănătate în primele loturi, respectiv: persoane care au dobândit calitatea de asigurat pentru prima dată la data emiterii cardului, persoane care și-au pierdut calitatea de asigurat și au dobîndit această calitate la data tipăririi cardului și persoane care au împlinit vârsta de 18 ani și au deținut calitatea de asigurat la data emiterii cardului.

Dacă după 30 de zile persoanele asigurate nu sunt găsite la domiciliu, acestea își vor ridica cardul național de sănătate de la Casa de Asigurări de Sănătate Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Gh.Asachi, nr.18.

În județul Iași s-au tipărit un număr de 510.581 carduri naționale, au fost distribuite un număr de  489.785 carduri naționale și un număr de 20796 carduri naționale au rămas în gestiunea Casei de Asigurări de Sănătate Iași.

Procesul de tipărire a cardurilor este continuu, astfel pentru persoanele care dobândesc calitatea de asigurat pentru prima dată, pentru persoanele care și-au pierdut calitatea de asigurat și dobândesc ulterior calitatea de asigurat, precum și pentru persoanele care împlinesc vârsta de 18 ani și dețin calitatea de asigurat urmează să li se tipărească cardurile în perioada următoare.

De reținut este faptul că persoanele care sunt asigurate și nu au card de sănătate emis beneficiază de serviciii medicale fără niciun fel de restricție și nu au nevoie de niciun fel de adeverință emisă de către CAS Iași.

Calitatea de asigurat se verifică prin seriviciile online puse la dispoziția asiguraților de către CAS Iași pe site-ul www.cjas.ro la secțiunea Verificare asigurat .

Informațiile privind cardurile naționale de sănătate returnate Casei de Asigurări de Sănătate de către Compania Națională Poşta Română S.A se pot accesa online direct pe site-ul www.cjas.ro la secțiunea Cerere Eliberare Card Național de Sănătate.

 

BIROUL de PRESĂ