Operator de date cu caracter personal – Notificare ANSPDCP Nr. 48

În data de 18 august 2020, ora 10:00, CNAS organizează o procedură de recrutare și selecție pentru ocuparea a trei funcții contractuale de experți IT. Personalul astfel recrutat va fi încadrat pe posturi în afara organigramei CNAS, în cadrul proiectului finanțat din fonduri europene nerambursabile “Sistem integrat de management în sistemul de asigurări sociale de sănătate SIPOCA 729/MySMIS – 130048”, derulat  de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Pentru acest proiect, care are ca obiectiv dezvoltarea și implementarea unui sistem integrat de management, CNAS a semnat contractul de  finanțare în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă (POCA), în data de 28 ianuarie 2020. Acest sistem va permite elaborarea de rapoarte, analize și studii menite să optimizeze și să consolideze capacitatea decizională a CNAS, prin prelucrarea datelor specifice colectate în Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS).

Valoarea totală a proiectului este de 101,98 milioane lei, din care 85,64 milioane lei reprezintă  finanțarea nerambursabilă acordată de Autoritatea de Management POCA. Prin sistemul care va fi creat în cadrul acestui proiect, datele extrase din PIAS vor fi integrate și organizate într-un format unic dereferință. Astfel, din PIAS vor fi generate rapoarte personalizate în vederea efectuării analizelor, studiilor și statisticilor necesare la nivel intern sau la solicitările Ministerului Sănătății și ale altor instituții, precum Institutul Național de Statistică și Institutul Național de Sănătate Publică. Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni.

„Aceste date vor contribui la o mai bună înțelegere a nevoilor asiguraților, la reducerea riscurilor și creșterea eficienței cheltuielilor publice în sistemul de sănătate. Invităm specialiștii IT care doresc să contribuie la dezvoltarea sistemului informatic să se alăture echipei CNAS în acest proiect”, a declarat Adela Cojan, președintele CNAS.

Cerințele specifice și criteriile de selecție pentru ocuparea acestor posturi, precum și procedura de înscriere, recrutare și selecție, sunt postate pe site-ul CNAS și pot fi accesate aici:

http://www.cnas.ro//theme/cnas/js/ckeditor/filemanager/userfiles/Resurse_2020/Recrutare_experti_IT-18.08.2020.pdf