Operator de date cu caracter personal – Notificare ANSPDCP Nr. 48

Casele de Asigurari de Sanatate vor reincepe luni, 20.08.2007, tiparirea si distribuirea noilor carduri europene de asigurari sociale de sanatate. Acestea au in plus, fata de cele vechi, trei elemente de verificare si securitate (microtext, inscriptionat site-ul www.ceass.ro prin care se poate verifica validitatea cardului si sigla CNAS in cerneala UV).

Emiterea noilor carduri nu anuleaza valabilitatea cardurilor emise anterior, acestea ramanand valabile pana la data expirarii.

Persoanele care solicita noul card vor trebui sa achite contravaloarea acestuia, in suma de 4,36 RON.

Card European

Serviciile de distributie vor fi asigurate de Posta Romana, cardul fiind livrat solicitantilor ca scrisoare recomandata simpla. Asiguratul va primi avizarea prin posta in termen de 7 zile lucratoare de la data depunerii cererii si la adresa indicata de acesta. Cardul va fi livrat asiguratului personal. In cazul nerealizarii livrarii catre asigurat a cardului, acesta va fi livrat casei de asigurari de sanatate emitente in termen de 15 zile de la trimiterea primului aviz in cutia postala a asiguratului.

Valabilitatea cardului european este de sase luni si va putea fi folosit numai in fata autoritatilor sanitare din tara de destinatie sau de tranzit, pentru dovedirea calitatii de asigurat in Romania. Cardul va permite asiguratului aflat in calatorie accesul la servicii medicale fara sa mai fie necesara incheierea altei asigurari private de sanatate. Cetatenii romani vor beneficia de ingrijiri medicale in aceleasi conditii ca si cele oferite cetatenilor tarii respective de sistemul public de asigurari de sanatate.

Pentru detalii suplimentare despre cardul european de sanatate puteti accesa urmatoarele pagini web: www.ceass.ro si www.cnas.ro.