Operator de date cu caracter personal – Notificare ANSPDCP Nr. 48

“Ministerul Sănătatii și Casa Națională de Asigurări de Sănătate sunt preocupate pentru a asigura accesul pacienților la tratamente cu cheltuieli cât mai mici în sistemul de asigurări sociale de sănătate și cu o contribuție personală a asiguratului cât mai redusă”, a declarat Vasile Ciurchea, președintele CNAS.

 

În anul 2013, un grup senatorial a inițiat un proiect de act normativ care prevede plata diferențiată a taxei clawback. 

 

Pentru a identifica soluțiile agreate de toate părțile implicate privind modul de determinare a taxei clawback diferențiată, s-a constituit un grup de lucru format din reprezentanți ai Ministerului Sanatatii, Ministerului Finanțelor Publice, Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România și Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente.

 

De comun acord, au fost aduse amendamente proiectului inițial. 

Proiectul de modificare a OUG 77/2011 se află în prezent la Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților, urmând să intre în dezbaterea plenului Parlamentului.


CNAS avut numeroase intâlniri cu reprezentanții APMGR. Acum două zile a avut loc ultima întâlnire între reprezentanții celor două instituții, în care au fost luate în discuție amendamentele propuse de APMGR pe marginea proiectului de lege de aprobare a OUG77/2011, precum și demersurile care urmează să fie făcute de cele două insituții în perioada urmatoare.


In toate discuțiile purtate cu producătorii de medicamente, reprezentanții CNAS și-au exprimat susținerea implementării unei taxe clawback diferențiată.

Biroul de presă

 

Fișiere atașate

Clowback diferentiat.pdf