Operator de date cu caracter personal – Notificare ANSPDCP Nr. 48

CNAS a încheiat demersurile necesare punerii în executare a senţintei civile nr. 1950/ 18.06.2014, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti în dosarul nr. 3552/2/2014, cu privire la acordarea unor tratamente în regim de compensare 100% care nu sunt cuprinse în lista de medicamente compensate şi gratuite aprobată prin Hotărâre de Guvern. 

La solicitarea CNAS, Curtea de Apel a emis în data de 19 iunie 2014 certificatul de grefă în baza căruia se pune în aplicare această sentinţă. 

În data de 20.06.2014, CNAS a solicitat în scris avocatului care i-a reprezentat în instanţă pe cei şapte asiguraţi să menţioneze, pentru fiecare în parte, casa de asigurări de care aparţin, farmacia aleasă în mod liber de către asiguraţi şi furnizorii de servicii medicale care prescriu tratamentele. 

În data de 24.06.2014 am primit raspunsul domnului avocat, care ne-a pus la dispoziţie datele solicitate. 

În baza acestor date, în aceeaşi zi (24.06.2014), CNAS a emis ordine ale Preşedintelui CNAS prin care a mandatat casele de asigurări de sănătate de care aparţin cei şapte asiguraţi să încheie contracte cu furnizorul de medicamente menţionat în adresa de răspuns a domnului avocat, pentru asigurarea cât mai rapidă a tratamentelor. 

Aceste ordine au fost transmise caselor de asigurări de sănătate în cursul zilei de ieri, iar astazi (26.06.2014) toate cele cinci case de asigurări la care sunt arondaţi cei şapte pacienţi au încheiat acte adiţionale cu furnizorii de medicamente. 

Am solicitat în scris domnului avocat ca, în calitate de reprezentant legal al celor şapte pacienţi, să îi informeze despre faptul că se pot prezenta la farmaciile alese de către aceştia, pentru a-şi ridica medicamentele. 

Tot în cursul zilei de astăzi, atât casele de asigurări de sănătate, cât şi farmaciile, contactează pacienţii pentru a-i informa că pot intra în posesia medicamentelor, în baza prezentării prescripţiei medicale. 


Biroul de presă