Operator de date cu caracter personal – Notificare ANSPDCP Nr. 48

În această săptămână, CNAS are o serie de întâlniri cu organizaţiile patronale, sindicale şi profesionale reprezentative din domeniul medical pentru discutarea proiectului normelor metodologice de aplicare în acest an a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2018 – 2019 (HG nr. 140/2018).

Proiectul de act normativ a fost publicat pe site-ul CNAS (www.cnas.ro), în secțiunea „Transparență decizională”, în data de 12 decembrie 2018.

CNAS a propus în acest proiect o serie de noutăți față de actul normativ similar aflat în vigoare, dintre care menționăm:

Până acum au avut loc consultări cu reprezentanți ai organizațiilor din segmentele: asistență medicală primară, asistență medicală ambulatorie de specialitate pentru specialitățile clinice, asistență medicală ambulatorie de specialitate pentru specialitatea reabilitare medicală, asistență medicală dentară, asistență medicală spitalicească, asistență medicală de recuperare și reabilitare în unitățile sanitare cu paturi, asistență de îngrijiri medicale și paliative la domiciliu și asistență medicală ambulatorie paraclinică.

Seria de consultări și negocieri cu organizațiile prevăzute de Legea 95/2006, cu modificările și completările ulterioare, va continua până la sfârșitul lunii, conform calendarului afișat pe site-ul CNAS. Pe baza propunerilor formulate de aceste organizații, precum și a celor transmise în cadrul procesului de transparență decizională, va fi definitivat proiectul de act normativ, care se preconizează să intre în vigoare după 31 martie a.c.

Biroul de presă