Operator de date cu caracter personal – Notificare ANSPDCP Nr. 48

Monitorizarea zilnică realizată de CNAS indică faptul că de la o zi la alta serviciile medicale validate cu cardul naţional de asigurări de sănătate câştigă teren. În cursul zilei de ieri, 13 mai 2015, la nivel naţional au fost acordate 320 de mii de servicii medicale validate cu cardul şi aproape 139 de mii de servicii fără card. În Bucureşti, medicii de familie au acordat în cursul zilei de ieri peste 17 mii de servicii medicale validate cu cardul şi doar 7 mii fără card. Printre serviciile medicale nevalidate cu cardul sunt incluse şi cele acordate minorilor (care beneficiază de servicii fără card, conform legii).

Medicii de familie reprezintă o verigă importantă în sistemul de sănătate şi joacă un rol esenţial în implementarea proiectelor dezvoltate de CNAS. În urma dialogului purtat de instituţie cu aceştia, şi de această dată ei au înţeles importanţa şi necesitatea introducerii cardului de sănătate şi contribuie la implementarea cu succes a sistemului. Totodată, medicii de familie se vor implica în activitatea de distribuire a cardurilor de sănătate şi vor prelua de la casele de asigurări cardurile asiguraţilor din listele lor, fapt care va reduce semnificativ durata operaţiunilor de distribuire. Astfel, activitatea caselor de asigurări de sănătate va reintra rapid în normal, pentru a  răspunde solicitărilor curente ale asiguraţilor.

"Am mizat întotdeauna pe buna credinţă a medicilor de familie şi am avut convingerea că doar cu sprijinul lor vom reuşi să implementăm cu succes şi acest proiect. De altfel, am beneficiat de sprijinul lor pentru toate celelalte proiecte implementate de CNAS şi le mulţumesc pentru aceasta", a declarat Vasile Ciurchea,  preşedintele CNAS.

 

                                                                                                     Biroul de presă