Către,

Furnizorii de servicii medicale primare aflați în relație contractuală cu CAS Constanța

 

INFORMARE

Ref. încheiere contracte pentru derularea activității de vaccinare împotriva Covid-19

 

 

               Prin prezenta vă informăm că la data de 12 Mai 2021 a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul MS/CNAS nr. 645/501/2021 care stabilește cadrul legal prin care activitatea de vaccinare împotriva Covid-19 se poate desfășura în cadrul cabinetelor de asistență medicală primară.

 

Astfel, potrivit actului normativ mai sus menționat, furnizorii de asistență medicală primară care doresc să deruleze activitatea de vaccinare trebuie să încheie contracte cu casele de asigurări de sănătate.

În acest sens, reprezentații legali ai furnizorilor vor transmite o cerere casei de asigurări de sănătate cu care au încheiate contracte pentru furnizarea de servicii medicale în asistența medicala primară. Obiectul contractului mai sus menționat îl constituie realizarea de către furnizor a activităților prevăzute la art. 3 alin. (4) – (51) din OUG nr. 3/2021 și decontarea de către casa de asigurări de sănătate a activității desfășurate (administrarea vaccinului de către medicii de familie, consultaţia medicală, precum şi raportarea şi monitorizarea reacţiilor adverse postvaccinale).   

 

Cererea va fi asumată prin semnătură electronică extinsă calificată a reprezentantului legal al furnizorului de servicii medicale în asistența medicala primară.

                       

   În cerere se vor preciza numele/prenumele/CNP/Cod parafă ale medicilor de familie care vor realiza activităţile ce fac obiectul contractului.

 

Totodată, precizăm că, în baza contractelor încheiate anterior datei de 29.04.2021, medicii de familie vor raporta,  iar casa de asigurări de sanatate va deconta, activitatea desfăsurată în perioada 15.01.2021 – 29.04.2021, respectiv activitățile prevăzute la art. 3 alin. (2)-(7) - activitatea de informare, programare la vaccinare, monitorizare și raportare reacții adverse, nu și activitatea de vaccinare, pentru care sunt necesare aceste noi contracte.