Va aducem la cunostinta - in atentia dezvoltatorilor de soft pentru aplicatii de prescriere si eliberare retete:

 

In vederea alinierii aplicatiilor de prescriere si eliberare a prescriptiilor medicale de pe piata, cu modificarile aduse in sistemul SIPE/SIUI, se implementează modificari de specificatii de interfatare SIPE/SIUI:

 

a)    Pentru aplicatiile de prescriere si eliberare, se implementeaza modificarile aduse formularului de reteta: se introduce in detaliu de medicament atributul Tip prescriere (tratament Initial sau Continuare)

La modificarile aplicate in sistem, deocamdata, atributele noi din schemele de validare sunt optionale, regula PHM266 va fi AVERTISMENT pana la sfarsitul acestei luni si devine EROARE incepand cu 01/06/2022, pentru retete cu data prescrierii >= 01/05/2022.

 

b)    Se modifica implementarea pentru categoria de persoane ALTE4.

 

B1) Pentru aplicatii de Eliberare:

Implementarea noua va functiona, pentru o perioada, in paralel cu implementarea actuala din system:

 

B2) Pentru aplicatii de Prescriere si Eliberare:

Se vor raporta atributele: identifDocNo si identifDocType (Nr. și serie / Tip document care au deschis dreptul la medicamente pentru categoria ALTE4)

 

Detalii:

a)  Pentru diagnostic cronic, la fiecare pozitie de medicament se specifica isInitialTreatment tipul prescrierii: daca tratamentul prescris este Initial (1) sau Continuare (0).

  1. Se modifica schema de validare: CommonReportingTypesPE.xsd.
  2. Se adauga regula AVERTISMENT: 'PHM266','Pentru reteta cronica trebuie precizat daca tratamentul este Initial (isInitialTreatment=1) sau Continuare (0)'

Devine eroare incepand cu 01/06/2022 pentru retete cu data prescrierii >= 01/05/2022

 

B1)

 

B2)