Prin prezenta vă facem cunoscut că la data de 30.10.2020 s-a publicat în Monitorul Oficial Hotărârea de Guvern nr. 921 privind aprobarea Listei bolilor infectocontagioase pentru care se instituie izolarea persoanelor, la domiciliul acestora, la locaţia declarată de acestea sau, după caz, în unităţi sanitare sau în locaţii alternative ataşate acestora, precum şi a Listei unităţilor sanitare de bază în care se tratează persoanele bolnave.

 

Conform acestui act normativ diagnosticului SARS COV 2 îi corespunde pozitia nr. 24 in lista cuprinzând Lista bolilor infectocontagioase pentru care se instituie izolarea persoanelor.

 

În aceste condiţii începând cu data de 30.10.2020 concediile medicale acordate persoanelor diagnosticate cu SARS COV 2 vor fi completate dupa cum urmează:

 

 

Până la implementarea în PIAS a specificaţiilor prevăzute în adresa CAS CS nr. 20.296/02.11.2020, se recomandă ca certificatele de concediu medical pentru persoanele asigurate diagnosticate cu boli infectocontagioase pentru care    s-a instituit măsura izolării să fie eliberate prin completarea manuală a acestora.