12.05.2017

ÎN ATENŢIA MEDICILOR DE FAMILIE ÎN CONTRACT CU CAS IALOMIŢA

ÎNSCRIEREA CORECTĂ PE LISTA DE CAPITAŢIE

 

Urmare verificărilor făcute asupra înregistrării asiguraţilor pe listele de capitaţie în perioada ianuarie – martie 2017 am constatat că numeroase înregistrări au fost respinse automat în SIUI, având ca mesaj de invalidare:

„Inscrierea pe lista nu a fost semnata cu cardul pacientului si pacientul nu are adeverinta de inlocuire card. Pacientul nu se incadreaza in cazurile in care nu este necesara semnarea serviciilor cu cardul (nu are card emis, copil sub 18 ani, etc )”

În aceste condiţii înscrierea respectivelor persoane nu este validată nici în lună, nici la regularizarea trimestrială, ceea ce conduce pe viitor la respingerea unui mare număr de servicii medicale acordate acestora.

Pentru evitarea acestei situaţii vă îndrumăm să înscrieţi pe listă persoanele respective folosind semnarea operaţiunii cu cardul de sănătate. Menţionăm că înscrierea lor pe baza cardului de sănătate este obligatorie, nerespectarea acestei prevederi conducând la invalidarea automată în SIUI a înscrierii şi a serviciilor aferente, asupra cărora Casa de Asigurări de Sănătate nu poate interveni în nici un fel.

Vă rugăm să luaţi măsuri din timp, pentru a nu ajunge în imposibilitatea finalizării favorabile a deconturilor lunilor următoare de activitate.