Înfiintată în baza Legii asigurărilor sociale de sănătate nr. 145/1997, Casa de Asigurări de Sănătate reia practic traditia asigurărilor sociale de sănătate în România. "Asigurarea de boală si maternitate" a fost introdusă pentru întâia dată în Germania, în anul 1883. În România ea a fost legiferată în anul 1912, fiind a opta tară din lume care a introdus acest sistem. Dar prima lege prin care s-a creat un sistem unitar de asigurare la nivelul întregii tări, cuprinzând asigurări sociale de sănătate, pensii, invaliditate si deces, a fost Legea de unificare din anul 1933.

 

Casa de Asigurări de Sănătate Bacău functionează astăzi în imobilul construit de către Casa Centrală a Asigurărilor Sociale pe terenul proprietate a acestei institutii, între anii 1937 - 1939. Destinată initial ca sediu al acestei institutii, clădirea avea în structură si cabinete medicale, dintre care unele functionează si în prezent. Clădirea, aflată în proprietatea publică a statului a fost transmisă prin hotărâre a Guvernului României în administrarea Casei de Asigurări de Sănătate Bacău si prin lucrările pe care le-am demarat sperăm ca acest edificiu să îsi recapete locul pe care îl merită în peisajul urbanistic al municipiului nostru.

 

Dedicăm activitatea noastră de fiecare zi satisfacerii nevoilor asiguratilor, încercând sa armonizăm prevederile bugetare cu cerintele celor care apelează la serviciile noastre. La acest moment, cu finantarea Casei de Asigurări de Sănătate Bacău medicii de familie asigură asistenta primară la nivelul întregului judet reusind atragerea lor în zone rurale dintre cele mai izolate sau greu accesibile. Pe segmentul asistentei medicale ambulatorii de specialitate, avem contracte cu ambulatoriile de specialitate ale spitalelor, precum si cu cabinete private, fiind astfel disponibilă toată gama de consultatii de specialitate si analize de laborator. De asemenea, farmacii din întreg judetul eliberează medicamente cu si fără contributie personală, iar medicii stomatologi au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Asiguratii nostri îsi pot procura dispozitive, orteze si proteze de la furnizori acreditati din întreaga tară. Pe lângă contractele în derulare cu unitătile spitalicesti din judet, avem încheiate contracte de furnizare a serviciilor medicale la domiciliu, în asistenta ambulatorie si de recuperare a sănătătii, medicină fizică si balneoclimatologie cu Sanatoriul Balnear "Perla Moldovei" din statiunea Slănic Moldova.

 

Toate acestea, pentru că NOUĂ NE PASĂ