COMUNICAT-actualizare formulare specifice PET-CT

 

Prin Ordinul președintelui CNAS nr.919 din 12.10.2023, publicat pe site-ul CNAS, a fost  modificat și completat Ordinul președintelui CNAS nr. 438 din 26.05.2023 privind aprobarea formularelor specifice pentru verificarea respectării criteriilor de eligibilitate pentru monitorizarea bolii prin examinarea PET-CT la bolnavii cu afecțiuni oncologice și pentru evaluarea prin examinare PET-CT a bolnavilor cu epilepsii refractare la tratamentul medicamentos, precum și a metodologiei de transmitere a acestora în platforma informatică din asigurările de sănătate, cu modificările și completările ulterioare, respectiv:

 

-a) În Anexa 1 au fost efectuate următoarele modificări:

                  -PET-CT-A.2 -cancerele tiroidiene și paratiroidiene - adulți,

                  -PET-CT-A.6 – mezoteliom malign ( pleural sau peritoneal) - adulți

                  - PET-CT-A.7 - neoplazii timice (timom malign sau carcinom timic )  - adulți

                  - PET-CT-A.11 - adenocarcinom pancreatic - adulți

                  - PET-CT-A.22 – metastaze cu punct de plecare neprecizat  - adulți

- s-a abrogat poziția 21 și formularul PET-CT-A.21- tumori neuroendocrine - adulți

- după poziția 22 s-au introdus două poziții noi,și anume poziția 23 corespunzătoare formularului PET-CT-A.23 – carcinoame uroteliale – adulți  și  poziția  24 corespunzătoare formularului PET-CT-A.24 – tumori cutanate nonmelanom – adulți

-formularele  specifice  corespunzătoare  pozițiilor 1-20 și 22 din Anexa 1  au fost  modificate  și înlocuite cu formularele specifice prevăzute în anexa nr.1 a ordinului.

-b) În Anexa 2 au fost efectuate următoarele modificări:

      -au fost actualizate formularele specifice:

                  - PET-CT-C.3- Rabdomiosarcom și sarcoame de țesuturi moi nonrabdomiosarcom - copii

                  - PET-CT-C.7- tumori cu celule germinale cu localizări primare extracraniene – copii

                   - PET-CT-C.10- tumora Wilms și alte tumori renale maligne – copii

      -s-au abrogat pozițiile 1, 2 , 9, 11 , și 12,precum și formularele corespunzătoare: PET-CT-C.1- limfom Hodgkin – copii, PET-CT-C.2- limfom non-Hodgkin – copii, PET-CT-C.9- tumori hepatice maligne – copii, PET-CT-C.11- malignitate cu sediu primar necunoscut – copii,  PET-CT-C.12- tumori rare la copil, specifice adultului – copii.

      -după poziția 12 s-a introdus o nouă poziție, poziția 13 corespunzătoare unui formular nou și anume PET-CT-C.13- limfoame Hodgkin și non-Hodgkin – copii.

      - formularele specifice corespunzătoare pozițiilor 3-8 și 10 din Anexa 2 au fost modificate și înlocuite cu formularele specifice prevăzute în anexa nr.2 a ordinului.

                 În acest sens, pe site-ul CNAS, la rubrica “Informații pentru furnizori”- “Formulare PET_CT“,au fost publicate formularele specifice   cuprinse în anexele 1 și 2 , în fișierul cu denumirea “Formulare specifice  -Ordin 919_2023 “.

În vederea utilizării acestor formulare , furnizorii de servicii medicale au obligația de a-și actualiza nomenclatoarele din SIUI.

 

Fișiere atașate

ordin-919.pdf