În atenţia furnizorilor de servicii medicale

 

                                          

Potrivit prevederilor art.3 lit.q), art.24 lit.q), art.42 lit.p), art.59 lit.o), art.74 lit.n), art.92 alin.(1) lit p) şi art.130 lit.n) din anexa 2 la Hotărârea Guvernului nr.161/2016 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2016-2017, cu modificările şi completările ulterioare,

„informaţiile privind pachetele de servicii medicale şi tarifele corespunzătoare serviciilor medicale sunt afişate de furnizori în formatul stabilit de CNAS şi pus la dispoziţia furnizorilor de casele de asigurări de sănătate cu care se află în relaţie contractuală”.

Având în vedere cele prezentate, vă transmitem alăturat machetele pentru afişarea informaţiilor privind pachetele de servicii medicale şi tarifele corespunzătoare serviciilor medicale contractate cu CAS Bihor de către furnizorii de servicii medicale.

Este obligatoriu:

                   Anunţul transmis o dată cu tabelele este parte integrantă din  machete, se afişează împreună cu acestea, în format minim A4(sau echivalentul digital ca dimensiune) şi nu se poate modifica faţă de forma transmisă de CNAS.

                   Furnizorii vor avea în vedere ca machetele ce cuprind serviciile medicale şi tarifele aferente acestora să însoţească anunţul corespunzător fiecărui segment de asistenţă medicală.

                 Furnizorii vor afişa numai serviciile contractate cu casele de asigurări de sănătate şi tarifele aferente acestora. Pentru segmentele de asistenţă medicală unde tariful este influenţat de gradul profesional, se vor afişa numai tarifele corespunzatoare gradului profesional al medicului/medicilor care acordă servicii medicale.

                 Valoarea minimă garantată a punctului “per capita” şi pe serviciu în asistenţa medicală primară, respectiv valoarea minimă garantată a punctului pe serviciu medical în asistenţa medicală ambulatorie de specialitate pentru specialităţile clinice şi implicit tarifele aferente serviciilor acordate la nivelul celor două segmente de asistenţă medicală, precum şi tarifele aferente serviciilor de la nivelul celorlalte segmente de asisitenţă medicală – se vor actualiza de către furnizori în concordanţă cu reglementările legale în vigoare.

                Furnizorii de servicii medicale au obligaţia să afişeze informaţiile în maxim 5 zile lucrătoare de la data primirii machetelor şi anunţurilor de la Casa de Asigurări de Sănătate.

 

Conducerea CAS Bihor

 

 

 

 

 

 

 

 

                                         

 

 

                

 

 

Fișiere atașate

CAS_machete afisare servicii de furnizori.zip ADRESA afisare servicii medicale si tarife .doc