ÎN ATENȚIA VIZITATORILOR – CONTRIBUABILI ȘI FURNIZORI DE SERVICII MEDICALE

 

MĂSURI DE PREVENIRE A RĂSPÂNDIRII INFECTĂRII CU COVID 19 ÎN CADRUL CAS BIHOR

 

 

Conducerea CASEI DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE BIHOR aduce la cunoştinţa contribuabililor/furnizorilor de servicii medicale faptul că, în vederea prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, în conformitate cu prevederile  HGR NR. 1130/2021:

 

Accesul persoanelor, cu excepţia angajaţilor, în incintele instituţiilor publice centrale şi locale, regiilor autonome şi operatoriilor economici cu capital public este permis doar celor care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

În cazul persoanelor fizice provenite din state ale căror autorităţi nu emit certificate digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19 sau documente compatibile cu aceste certificate, dovada situaţiei prevăzute la alin. (4) se face prin intermediul unui document, pe suport hârtie sau în format electronic, care să ateste vaccinarea, testarea sau vindecarea de infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

În situații de urgență (ex.dispozitive de oxigen, eliberare de adeverințe înlocuitoare a cardului de sănătate, în cazul în care pacientul este spitalizat și la externare are nevoie de un act emis de CAS Bihor și altele asemenea) şi persoanele care nu fac dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecţia cu virusul SARS-CoV-2,  vor putea avea acces direct în CAS Bihor, prin ghișeul dispus în exteriorul clădirii, iar în interiorul clădirii vor avea acces condiționat de asigurarea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2  conform art.12 alin 8 din HGR nr. 1130/2021.

 

Director General,

Dorel Dulău