În atenția:

       Furnizorilor de servicii medicale

Având în vedere adresa Casei Naționale de Asigurări de Sănătate P2120/16.03.2022 și potrivit reglementărilor OUG nr. 15/2022 privind acordarea de sprijin și asistență umanitară de către statul roman cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina - astfel cum a fost modificată și completată prin OUG nr. 20/2022, categoriile de persoane prevăzute la art. 1, alin. (4) din actul normativ menționat anterior și anume:

 

care necesită servicii medicale, materiale sanitare, medicamente și dispozitive medicale,  beneficiază de pachetul de servicii de baza prevăzut în Contractul-cadru și în Normele metodologice de aplicare ale contractului,  precum și de medicamente, materiale sanitare, dispozitive medicale și servicii medicale cuprinse în Programele naționale de sănătate curative, ca și asigurații români, fără plata contribuției de asigurări sociale de sănătate, a contribuției personale pentru medicamentele acordate in tratamentul ambulatoriu si cu scutirea de la coplata.

De asemenea, la art. (1), alin. (6) si (7) din OUG nr. 15/2022, cu modificările si completările ulterioare, se reglementează faptul ca furnizorii de servicii medicale, materiale sanitare, medicamente si dispozitive medicale aflați in relații contractuale cu casele de asigurări de sănătate, inclusiv pentru programele naționale de sănătate curative, sunt obligați:

 

Asumarea serviciilor medicale, materialelor sanitare, medicamentelor, dispozitivelor medicale acordate de furnizori se face prin semnătură electronică extinsă/calificată potrivit legislației naționale/europene în vigoare privind serviciile de încredere.

Serviciile medicale, materialele sanitare, medicamentele, dispozitivele medicale înregistrate offline se transmit în platforma informatică din asigurările de sănătate în maximum 3 zile lucrătoare de la data acordării acestora. La stabilirea acestui termen nu se ia în calcul ziua acordării serviciilor medicale si acesta se împlinește în a treia zi lucrătoare de la această dată. Serviciile medicale, materialele sanitare, medicamentele, dispozitivele medicale din pachetele de baza, respectiv din programele naționale de sănătate curative, acordate în alte condiții decât cele prevăzute de OUG nr. 15/2022, nu se decontează furnizorilor de către casele de asigurări de sănătate.

           Atașat regăsiți  - adresa Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nr.P2120 /16.03.2022 si  manualul si instrucțiunile de utilizare a aplicației Generare numere unice temporare de înregistrare pentru cetățenii din Ucraina.

 

      

 

Fișiere atașate

220318-Manual generare inregistari migranti.pdf 220318- adresa CNAS P2120-ref OUG 15.pdf 220318-Adresa CASBN 4048-ref inregistrare migranti.pdf