Prima editie a Ghidului asiguratului, elaborat de Casa Nationale de Asigurari de Sanatate

Ghidul isi propune sa sintetizeze cele mai relevante informatii legate de modul de functionare al sistemului asigurarilor sociale de sanatate si serviciilor acordate in cadrul acestuia.

Informatile detaliate in acest ghid se refera la reglementarile in vigoare incepand cu luna iulie 2021*.

Serviciile descrise in ghid sunt oferite doar la cabinetele medicale, laboratoarele de analize, spitale , farmaciile sau orice alti furnizori de servicii care sunt in contract cu o casa de asiguraride sanatate aflata in subordinea CNAS.

Prima parte a ghidului reprezinta o introducere in sistemul asigurarilor sociale de sanatate din Romania si ofera informatii despre (1) calitatea de asigurat, (2) tipurile de pachete de servicii, (3) drepturile si obligatiile asiguratului si (4) cardul national de sanatate si modalitatea de a intra in posesia sa.

In a doua parte a ghidului sunt detaliate pachetele de servicii pentru persoanele neasigurate si pentru asigurati, pentru fiecare domeniu de asistenta in parte, precum si modul prin care pacientii pot beneficia de aceste servicii, cu ce regularitate si pentru ce afectiuni. A treia parte a ghidului cuprinde trei teme specifice: (1) masuri pentru pacientii cu COVID-19, (2) cum pot beneficia asiguratii de asistenta medicala in alte tari si modul de rambursare a cheltuielilor, (3) programele nationale de sanatate curative derulate de CNAS.

Daca doriti sa vizualizati Ghidului asiguratului in format interactiv, va rugam sa accesati urmatorul link: http://cnas.ro/ghidul-asiguratului/

*Orice eventuale modificari ale reglementarilor pot fi urmarite pe pagina noastra de web sau pe pagina CNAS.

 

.

Fișiere atașate

cnas_ghidul_asiguratului_final_v2.pdf