IN ATENTIA PERSOANELOR FIZICE ASIGURATE PENTRU CONCEDII SI   INDEMNIZATII

Va reamintim ca, pentru a beneficia de concedii si indemnizatii, persoanele fizice autorizate sa desfasoare activitati independente, au obligatia depunerii declaratiilor si a achitarii contributiei pentru concedii si indemnizatii pana la data de 25 a lunii urmatoare celei pentru care se datoreaza plata.

Declaraţia de asigurare pentru concedii şi indemnizaţii se întocmeşte în formă scrisă şi se depune la sediul CAS Arad de catre titularul declaraţiei.

Ori de câte ori intervin modificări asupra elementelor care au stat la baza declaraţiei de asigurare pentru concedii şi indemnizaţii, este obligatorie depunerea comunicării de modificare a acesteia, în termen de maximum 30 de zile de la apariţia modificării respective.

In cazul in care se doreste sistarea asigurarii pentru concedii si indemnizatii, titularii vor solicita retragerea declaraţiei de asigurare   prin depunerea la CAS Arad, a formularului-tip al solicitării de retragere a declaraţiei de asigurare pentru concedii şi indemnizaţii.

Nedepunerea formularului-tip de retragere a declaraţiei de asigurare pentru concedii şi indemnizaţii, nu exonerează asiguratul de obligaţiile asumate prin declaraţia de asigurare pentru concedii şi indemnizaţii.