Având în vedere prevederile legislative cuprinse în OUG 162/2020, pentru completarea OUG 70/2020, prevăzute la

"ART. 25^1

     (3) Prin derogare de la prevederile art. 337 alin. (2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare, consultațiile medicale la distanță acordate în asistența medicală primară și ambulatoriul de specialitate pentru specialitățile clinice, inclusiv pentru specialitatea medicină fizică și de reabilitare, se acordă și se validează fără a fi necesară utilizarea cârdului național de asigurări sociale de sănătate sau a documentelor înlocuitoare ale acestuia, prevăzute la art. 223 din Legea nr. 95/2006, republicată, cu modificările și completările ulterioare"

vă aducem la cunoștința modificările efectuate în aplicația informatică a asigurărilor de sanatate:

Medicina de Familie

Clinic/Ambulatoriu de specialitate pentru specialitatea de medicină fizică și reabilitare

Având în vedere cele precizate mai sus, este necesar ca la nivelul casei de asigurări de sănătate sa fie exportate nomenclatoarele aferente categoriei de furnizori medicina de familie (MF).

Vă rugam să verificați în nomenclator existența atributului:

<PersonType code="ASIG_DIST" description="Persoane pentru care se efectuează servicii la distanță" isForeign="0"/>.

     CAS are obligația să aducă la cunoștința furnizorilor modul de raportare a serviciilor conform prevederii legislative mai sus menționate.

     Furnizorii de medicină de familie (MF) care utilizează pentru raportarea serviciilor medicale aplicațiile DSK-SIUI au obligația să actualizeze ultima versiune de aplicație și să preia în aplicație noul nomenclator.