IN ATENŢIA FURNIZORILOR DE SERVICII MEDICALE

Potrivit prevederilor art.3 lit q, art 24 lit q, art 42 lit p, art 59 lit o, art 74 lit n, art 92 alin 1 lit p si art 130 lit n din anexa 2 la Hotărârea Guvernului nr 161/2016 pentru aprobarea pachetelor de sevicii si a Contractului- cadru care reglementează condiţiile acordării asistentei medicale, a medicamentelor si a dispozitivelor medicale in cadrul sistemului de asigurări de sănătate pentru anii 2016-2017 cu modificările si completările ulterioare,

informaţiile privind pachetele de servicii medicale si tarifele corespunzătoare serviciilor medicale sunt afişate de furnizori in formatul stabilit de Casa Naţionala de Asigurări de Sănătate si pus la dispoziţia furnizorilor de casele de asigurări de sănătate cu care se afla in relaţii contractuale"

Având in vedere cele de mai sus furnizorii de servicii medicale au obligaţia de a afisa la loc vizibil  pe suport de hârtie sau prin sisteme de afisaj digital informaţiile privind pachetele de servicii medicale si tarifele corespunzătoare serviciilor medicale contractate cu casa de asigurări de sănătate:

  • in asistenta medicala primara
  • in    asistenta    medicala   ambulatorie   de   specialitate   pentru specialităţile clinice si acupunctura
  • in  asistenta   medicala  ambulatorie  de  specialitate  recuperare, medicina fizica si balneologie
  • in asistenta medicala dentara
  • in    asistenta    medicala    ambulatorie    de    specialitate    pentru specialităţile paraclinice
  • in asistenta medicala spitaliceasca
  • in  asistenta   medicala   de  recuperare   medicala   si   recuperare, medicina fizica si balneologie in sanatorii si preventorii.

Conform machetelor anexate care se pot dascarca de pe site ul CAS Arges (vezi mai jos)

-   Este obligatoriu a se respecta formatul stabilit prin machetele
transmise de către CNAS

 

Furnizorii vor afişa numai serviciile contractate cu casele de asigurări de sănătate si tarifele aferente acestora. Pentru segmentele de asistenta medicala unde tariful este influenţat de gradul profesional, se vor afişa numai tarifele corespunzătoare gradului profesional al medicului/medicilor care acorda servicii medicale.

Valoarea minima garantata a punctului "per capita" si pe serviciu in asistenta medicala primara, respectiv valoarea minima garantata a punctului pe serviciu medical in asistenta medicala ambulatorie de specialitate pentru specialităţile clinice si implicit tarifele aferente serviciilor acordate la nivelul celor doua segmente de asistenta medicala - se vor actualiza de către furnizori in concordanta cu reglementările legale in vigoare.

Furnizorii de servicii medicale vor afişa informaţiile in maximum 5 zile lucratoare de la data comunicarii.

 

 

Fișiere atașate

as. med. ambulat._specialit. clinice si acupunctura.zip as. med. ambulat._specialit. paraclinice.zip as. med. spitaliceasca.zip as. primara.zip medicina dentara.zip recuperare in ambulatoriu.zip