Avind in vedere procedura privind întocmirea dosarului si prescrierea reţetei compensate pentru pacienţii care necesita medicamente cu aprobare CNAS/CJAS, procedura transmisa tuturor medicilor specialişti implicaţi, revenim cu lămuriri privind prescrierea acestor medicamente de către medicii de familie.

Respectind Ord. MS/CNAS nr. 619/360/2014, precum si Ord. MS/CNAS nr. 1301/500/2008, medicul de familie poate prescrie medicamente in baza scrisorii medicale, pacienţilor cu schema terapeutica de tratament stabila mai mare de 30 de zile, schema iniţiata prin prescrierea primei reţete de către un medic de specialitate aflat in relaţie contractuala cu o casa de asigurări de sănătate.

In situaţia in care medicul specialist care transmite scrisoarea medicala este in relaţie contractuala cu o casa de asigurări de sănătate care a emis aprobarea de iniţiere/continuare a terapiei specifice, iar medicul de familie căreia ii este adresata scrisoarea medicala este in relaţie contractuala cu alta casa de asigurări de sănătate, eliberarea medicamentelor in baza reţetelor prescrise de către medicul de familie se va face de către farmaciile care sunt in contract cu aceeaşi casa de asigurări de sănătate cu care este medicul de familie. Pacientul va prezenta o copie a documentului de aprobare a terapiei specifice alături de scrisoarea medicala.