Revenim cu lămuriri in ceea ce priveşte necesitatea utilizării de către furnizorii de servicii medicale a cardului national de sănătate.

La nivelul judeţului Argeş distribuirea primei transe de carduri naţionale de sănătate începe cu data de 24.09.2014. Din 25.09.2014, timp de 10 zile posta romana se va prezenta de doua ori la domiciliu. In cazul in care nu poate preda acest document, el este reţinut la posta inca 10 zile, timp in care asiguratul se prezintă la sediul poştei pentru ridicarea cardului.

După cele 20 de zile, cardurile naţionale se transmit de către posta casei judeţene de sănătate care vor distribui cardurile conform legislaţiei.

Avind in vedere stadiul si etapele implementării acestui proiect informatic, precum si obligaţia contractuala a utilizării exclusive a cardului national de sănătate odată cu implementarea acestuia, trebuie sa actualizati aplicaţiile in care lucraţi si sa procuraţi cititoare din lista pusa la dispoziţie pe site-ul CNAS si CAS Argeş, in asa fel incit odată cu primirea cardului national orice asigurat sa poată accesa serviciile medicale in cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, indiferent de tipul de furnizor la care se adresează.